Răspundem cititorilor
- Violeta. "Vă scriu din Trofarello, provincia de Torino. Sunt aici de 11 ani și provin din județul Bacău. Venind aici, de multe ori am avut senzația că suntem abandonați, marginalizați și cu multe încercări. Ascultând Liturghia în limba română, mă ajută foarte mult în a-l simți pe Isus mai aproape și cred că e mai important ca orice. Vă mulțumesc că existați!".
Vă mulțumim că ne-ați scris și vă dorim ca bunul Dumnezeu să vă însoțească mereu cu harurile sale pentru a putea depăși încercările vieții, mai ales acolo, departe de cei dragi.
- Elena Herciu (Roma). "Cu ocazia jubileului de 25 de ani de preoție, pr. Isidor Iacovici, responsabilul comunităților catolice române din Roma, cu sediul în Parohia "San Vitale" i-am dedicat o poezie ca semn de mulțumire și prețuire pentru tot ceea ce a făcut și face pentru noi". Vă mulțumim pentru gândurile trimise și pentru faptul că sunteți alături de preoții care vă păstoresc. Îndreptăm urările spre toți preoții care anul acesta împlinesc un număr rotund de ani de la hirotonire. Deoarece poezia este foarte lungă am selectat din ea trei strofe: "Creștini români din Roma / Și din împrejurimi / Veniți, e sărbătoare / Lui Dumnezeu să-i mulțumim. // La mulți ani, părinte, / Multă sănătate / Din ceruri de sus / Haruri îmbelșugate. /// Preasfântă Fecioară / Vino-n ajutor / Ocrotește-n viață / Al nostru păstor!"
- Ioan Cojan (Traian, Nț). "Noi, creștinii, credem cu tărie în toate misterele prin care Isus ne-a arătat iubirea sa divină începând cu misterul Bunei-Vestiri, cu nașterea sa din Fecioara Maria, cu pătimirea și moartea sa pe cruce și cu glorioasa sa înviere din morți. (...) A urmat apoi misterul înălțării sale la cer, dar nu mai înainte ca el să-i încurajeze pe apostoli spunându-le: "Nu vă temeți, să nu fiți triști că în curând vă voi trimite un alt Mângâietor...", ceea ce s-a întâmplat la Rusalii. Tot iubirea l-a făcut pe Isus ca înainte de a se înălța la cer să spună apostolilor: "Iată, eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor". Pe Isus îl putem afla cu multă ușurință în persoana Sfântului Părinte, în fiecare episcop și în fiecare preot din întreaga lume cărora Isus le-a dat puterea, prin sacramentul sfintei Preoții, de a dezlega de păcate și de a celebra sfânta Liturghie, când, prin cuvintele sacre ale consacrării, Isus coboară prin mâinile episcopilor și ale preoților pe sfântul altar cu trupul și sângele său în chip tainic. În acest fel se perpetuează prezența lui Isus în mijlocul nostru și se confirmă marele adevăr spus de Isus că rămâne cu noi până la sfârșitul veacurilor".
Am redat un fragment din scrisoare dv. pentru care vă mulțumim. Venirea Fiului lui Dumnezeu printre noi, nașterea lui dintr-o Fecioară Neprihănită, aleasă de Tatăl ceresc să devină mama Mântuitorului nostru, sunt mărturia incontestabilă a iubirii infinite a lui Dumnezeu creatorul pentru noi, creaturile sale. Isus a trăit printre noi, s-a născut asemenea nouă, dar fără păcat. A fost mesagerul pe care Dumnezeu Tatăl ni l-a trimis spre salvarea noastră. Toată viața sa trăită printre noi a fost sub semnul acestei mari iubiri divine care s-a revărsat asupra
fiecăruia dintre noi. O viață exemplară, o viață plină de dăruire și de jertfă. Ne-a deschis inimile și mintea arătându-ne că acolo de unde vine el, Tatăl nostru ceresc ne-a pregătit fiecăruia o locuință în care ne așteaptă. Atunci când apostolul Toma îl întreabă: "Doamne, nu știm unde te duci. Cum am putea ști calea?" Isus i-a spus: "Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine". Noi știm că Isus este prezent în Euharistie și se dăruiește necontenit tuturor celor care doresc să ajungă prin el la Tatăl ceresc. Suntem conștienți că nu putem ajunge la Tatăl dacă nu-i urmăm poruncile, mai ales porunca lăsată moștenire, aceea a iubirii. Aceasta ne cere Isus, aceasta este voința lui Dumnezeu. "Dacă mă iubiți, păziți poruncile mele, iar eu îl voi ruga pe Tatăl, și alt Apărător vă va da vouă, ca să fie cu voi pentru totdeauna. El este Duhul adevărului pe care lumea nu poate să-l primească, pentru că nu-l vede și nici nu-l cunoaște; însă voi îl cunoașteți, pentru că rămâne la voi și pentru că este în voi (In 14, 15-17). Așadar, nouă ni s-a arătat calea ce trebuie urmată, ni s-a dat un Salvator, ni s-au dat porunci pe care trebuie să le ținem ca să rămânem în Cristos, căci numai așa putem aduce roade multe în via Domnului, ni s-a trimis Duhul Sfânt ca niciodată să nu fim singuri, ni s-a arătat în mod clar ce trebuie să facem ca să trăim permanent în iubirea lui Dumnezeu. Ce ne reține oare în a-l urma cu adevărat pe Cristos care ne pregătește pentru locuința eternă?