Răspundem cititorilor
- Ana Matieș (Horgești). Suntem alături de dv. prin rugăciune în încercările prin care treceți. Fie ca bunul Dumnezeu să vă dea putere atât dv. cât și soțului ca să puteți rezista în fața încercărilor. Rugați-vă în continuare, așa cum am înțeles că o faceți și poate că Dumnezeu va găsi și alte căi și mijloace de a vă ajuta.
- Mihai Mărcuș (Răcăciuni). "Am citit "Almanahul misionar 2007" și am rămas profund mișcat de ceea ce este prezentat în el. Parcă nu ne vine să credem că în lume există atâta lipsă. (...) Noi, cei din Europa, avem hrană atât pentru trup cât și pentru suflet în comparație cu acești semeni ai noștri din continentul african. (...) Aș propune ca la școală, în cadrul orelor de religie, să fie obiect de studiu, de predare și meditare pentru copiii de toate vârstele ca să cunoască toți că acestea sunt realități ale secolului XXI".
Ne bucură nespus de mult că ați citit Almanahul misionar din 2007. Suntem, de asemenea, plăcut impresionați și de solidaritatea dv. desprinsă din cuvintele pe care le-ați așternut în scrisoare față de acești semeni ai noștri care se zbat în lipsuri nu numai materiale, ci și morale. Vă felicităm pentru cuvintele de apreciere la adresa preoților, a persoanelor consacrate și a laicilor care trăiesc alături de acești oameni încercând să le aducă o fărâmă de fericire și bucurie. Zâmbetul lor este un zâmbet al speranței și al încrederii în providență, astfel că în ciuda greutăților pe care le întâmpină ei reușesc să-i ajute pe acești frați să înțeleagă că nu sunt singuri și că iubirea lui Cristos se revarsă și asupra lor prin acești misionari care sunt adevărate instrumente ale iubirii divine. În ceea ce privește propunerea dv. vom vedea ce se poate face. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
- Cristina Koch Smeu (Piatra Neamț). "Lumina steluței din înaltul cerului a fost și va fi mereu semnul iubirii creștine, pecetluită la fereastra caldă a ieslei sfinte prin nașterea Mântuitorului. (...) Doar cu această convingere vom putea fi înveșmântați cu mantia albă a sfintelor sărbători de Crăciun. Îngerii care rostesc "Mărire în cer lui Dumnezeu și pace pe pământ oamenilor de bunăvoință!" mărturisesc astfel bunătatea și îndurarea divină. Și toate acestea, pentru a putea îndreptăți fiecăruia bucuria unei vieți noi, străluminând din adierea aripilor Duhului Sfânt, urma pașilor modelați la fereastra credinței, în cântul colindelor nemuritoare de pace, dreptate, har și adevăr".
Vă mulțumim pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ați trimis și din care am redat câteva pentru a fi citite și de alții.
- Galina P. Pajura (București). "Dumnezeu să vă binecuvânteze munca la frumoasa și instructiva revistă!"
Vă mulțumim pentru urări.
- A. (Odorheiu Secuiesc). "Sunt tatăl unui elev de la Liceul "Marin Preda" din localitate, singura instituție de învățământ cu predare în limba română pe o rază de 50 km. Fac un apel către bunăvoința dv. într-o problemă deosebită, pentru care am speranță și încredere că voi putea găsi înțelegere. Românii din această parte a țării sunt din ce în ce mai puțini, întrucât cei mai mulți fie pleacă la muncă în străinătate, fie se stabilesc în alte orașe din țară unde traiul este mai ușor. În aceste condiții, numărul de elevi români de la Liceul "Marin Preda" este în continuă scădere, iar în curând e posibil ca predarea în limba română să înceteze. La liceu învață în acest moment și copii îngrijiți la Orfelinatul "Casa Sfântul Iosif" din localitate, atât români, cât și maghiari și rromi, care provin din toate regiunile țării, inclusiv din Moldova. Așezământul umanitar este administrat de măicuțele din Congregația "Inimii Neprihănite", care se confruntă cu dificultăți mari în ceea ce privește îngrijirea copiilor, din cauza lipsei fondurilor necesare. În condițiile în care orfelinatul s-ar închide, mai mult ca sigur că din cauza reducerii semnificative a numărului elevilor români de la Liceul "Marin Preda" predarea în limba română va fi sistată. Pe această cale, fac apel la bunăvoința colectivului redacțional al revistei și, implicit, către cititorii revistei dv., pentru a publica un apel pentru strângerea de ajutoare umanitare (materiale sau financiare) pentru Orfelinatul "Casa Sf. Iosif", pentru ca, astfel, atât așezământul umanitar cât și liceul din localitate să își poată desfășura în bune condiții activitatea".
Am înțeles situația pe care o descrieți. Suntem aproape de cei care se confruntă cu lipsuri și suferințe. Trebuie totuși să vă adresați conducerii diecezei sau eparhiei de pe teritoriul în care se află congregația la care faceți referință. Nu e lipsit de interes de a vorbi cu superioara congregației pentru a-i sugera să ia legătura cu Caritasul care este în zonă.
- Anton Ioan Ivanov (Reșița). "Vreau să vă întreb dacă știți unde aș putea găsi Biblia tradusă în limba română de Biserica Catolică din România?".
La Librăria "Presa Bună" se găsește doar Noul Testament. La Vechiul Testament încă se mai lucrează.