Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Vă răspundem...

* Ne-au mai scris de sărbători: Trandafira Rufă și fam. Niculescu (Constanța); Eveline Mărculescu (Galați); Elena Percă (Traian, Neamț); Alexandra Morogan (Bacău); Mioara Popescu (Câmpina); Gheorghe Adumitroaie (Gherla); pr. Gheorghe Condor (Satu Mare); sr. Rina (Italia); sr. Silvia Brandiu (Bacău); Comunitatea de surori (Târgu Ocna); Surorile Sf. Carol Borromeu (Gioseni); Congregația Surorilor Misionare (Butea); Surorile lui Isus Răscumpărătorul și copiii Fundației "Victorine Le Dieu" (Onești). Vă mulțumim pentru toate urările și gândurile frumoase pe care ni le-ați transmis!

* Isidor Pascaru (Mătăsari, jud. Gorj). "Revista "Lumina creștinului" pătrunde în casele noastre ca o lumină, îndrumare și întărire a credinței... Ne-am bucurat de sărbătorile care au trecut, fiecare pregătindu-le în diferite forme: material sau spiritual, însă în sufletul și în mintea noastră trebuia să pătrundă esența acestei sărbători: Crăciunul, venirea lui Isus între noi. Acesta este cel mai important dar pe care l-a primit omenirea. Totodată îmi pare rău ca figura lui Isus, în multe medii, a ajuns pe locul secund. Se simte o laicizare tot mai puternica dată acestei sărbători. Schimbările oferite de viața cotidiană din ultimul timp au dus și duc la o accentuare și la o diversificare a formei păcatului, punându-se o amprentă deosebită asupra tineretului, care în parte devine mai debusolat, mai fără perspectivă. În această societate care capătă valențe distructive ale moralității legilor conviețuirii umane, Isus, cel care a venit printre noi trebuie să fie esențialul pentru viața fiecăruia dintre noi, el trebuie pus în fața tuturor acțiunilor noastre, prin el trăim și ne mântuim, el reprezintă rădăcina bucuriei vieții noastre".
V-am publicat scrisoarea aproape în întregime pentru că cele sesizate considerăm că sunt importante. Vă mulțumim pentru urări și așteptăm să ne mai scrieți!

* Pr. dr. Anton Moisin (Str. Stadionului, 10, 505700-Victoria, jud. Brașov). "Să strângem semnături pentru o "Lege antiavort". Se pot trimite pe adresa mea. Aici primesc și donații pentru lucrarea pe care o pregătesc: "Apărarea familiei creștine și a copiilor nenăscuți". Din cauza genocidului avorturilor vin atenționările din partea lui Dumnezeu.
Cu speranța că vor răspunde semnalului dv. cât mai mulți v-am publicat cele de mai sus. Am reținut, de asemenea, cărțile pe care le aveți disponibile sau care sunt în lucru și pe care cei doritori le pot obține prin ramburs: Episcopul Ioan Suciu, călăuzitorul tinerilor... (11,50 RON), Martirologiul românesc, vol. 1 (39,80 RON), Istoria Transilvaniei (vol. I: 56,50 RON, vol. II: 62,00 RON, vol. III: 74,40 RON, vol. IV: 68,40 RON, vol. V: 79,90 RON).

* P.S.C. (Iași). "Ca toți să fie una... "Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor": rugăciuni, cereri de iertare, speranțe. Isus a fost unul, iar misterul Învierii, Dumnezeu l-a hărăzit într-un anume timp: o punte peste ani, care ar trebui să fie o bucurie comună, căci este nefiresc ca unii să trăiască bucuria Învierii, iar alții să fie abia pe drumul Calvarului. Sărbătorirea Paștelui la date diferite este o tragedie a familiilor mixte, care nu sunt puține; celebrarea Paștelui la aceeași data ar putea fi o punte de unire, un început, o speranță".
Să sperăm că va veni și ziua când Paștele va fi celebrat împreună. Oricum se poartă discuții și se fac demersuri în acest sens.

* Liliana Adam (Luizi-Călugăra). "Isus mi-a dat un singur talant și doresc să-l înmulțesc și să fac mai mulți. Îmi place să scriu poezii și de aceea vreau să public o carte. M-am gândit cu multă seriozitate la acest lucru căci vreau să transmit și celor din jur că Isus cel viu există cu adevărat".
Este de apreciat ceea ce dorești să înfăptuiești. Așteptăm materialul despre care ne-ai scris pentru a vedea despre ce poezii este vorba și dacă acestea intră în standardele cerute pentru a putea fi publicate de Editura "Presa Bună".

* Ion Crișu (Pădureni, jud. Bacău). "Câți dintre noi știm să folosim o candelă? Alții o cumpără cu diferite ocazii, dar fără să o folosească, ci pentru frumusețe. Ce frumos ar fi să o aprindem atunci când vine o sărbătoare mare, când vine furtuna sau în alte împrejurări, așa cum ne spune cântecul de la prohod "vom sta în așteptarea ta cu candela aprinsă", să nu pățim și noi ca acele fecioare care nu aveau candelele aprinse atunci când a venit mirele".
Propunerea dv. este frumoasă și totodată foarte valoroasă, însă trebuie să luăm în calcul și faptul că Sfânta Scriptură pune accentul pe lumina spirituală, adică a fi mereu gata să-l întâlnim pe Dumnezeu, cu alte cuvinte a fi spovediți și în harul sfințitor: aceasta este candela care luminează cel mai mult. "Vegheați, așadar - spune Isus -, căci nu știți când va veni stăpânul casei; poate veni fie seara, fie la miezul nopții, fie la cântatul cocoșului, fie dimineața" (Mc 13,35).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat