Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Cât bine putem face!

Sunt unul dintre feciorii de biserică ce l-am însoțit pe părintele la binecuvântarea caselor. Nu e prima dată când fac acest lucru. Am fost de multe ori și cu ajutorul Domnului voi mai merge atât cât mă vor ține puterile și sănătatea. De fapt voi merge atât cât voi putea fi util.

E atât de plăcut să-i întâlnești pe oameni la ei acasă, acolo unde se întorc de atâtea ori cu drag, unde pun atâta suflet ca să arate cât mai bine. I-am admirat și mi-a plăcut mereu să-i întâlnesc astfel, de aceea poate și dorința mea de a-l însoți pe preot la binecuvântarea caselor. Cu o astfel de ocazie ai posibilitatea să vezi ce înseamnă sărăcia și bogăția, păcatul și virtutea, adevărata față a oamenilor și falsa imagine pe care o prezintă uneori în lume. Ce mai, ai ocazia să vezi de toate! Fiind om, nu poți să nu fii marcat de ceea ce întâlnești.

La un moment dat am intrat la o bătrână și, deși locuia într-o zonă oarecum centrală, nu avea curent electric. După ce îi fusese binecuvântată casa am ieșit pentru a merge mai departe. În pragul ușii m-am simțit tras de haină și cu o voce temătoare, bătrâna mi-a spus: "Nu aveți o lumânare în plus? Eu nu am curent electric și le mai folosesc". Întrebarea m-a lovit direct la inimă. Sigur că i-am dat toate lumânările pe care le aveam și am lăsat-o să înțeleagă că voi mai reveni. După terminarea binecuvântării caselor mi-am ținut promisiunea. Împreună cu soția am revenit la bătrână. S-a bucurat nespus de mult de vizită, ne-a poftit în casă iar eu, știind că nu are curent electric, i-am cumpărat o lampă nouă împreună cu gazul necesar pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Din vorbă în vorbă mi-am dat seama că nu mai avea pe nimeni. Avea doi copii, dar erau plecați departe și nu-și permiteau să vină din motive bine întemeiate, iar această problemă îi cauza cea mai mare suferință.

Fiind destul de în vârstă, nu putea să meargă prea mult, de aceea nici nu prea ieșea din casă. La biserică nu mai ajunsese de mult timp. Nu știa prea multe nici de schimbările din comunitate. Singurul care o vizita era poștașul, care îi aducea lună de lună mica pensie pe care o primea în urma decesului soțului. M-a impresionat la ea și luciditatea de care dădea dovadă și recunoștința pentru gestul pe care i-l făcusem de a o vizita. Nu contenea să-mi strângă mâna în mâinile ei și să mă mângâie. Atunci am înțeles câtă nevoie avea acea bătrână de cineva care măcar să o asculte, dacă nu să o și ajute la micile treburi din jurul casei. Am rămas la ea mai mult timp, am ascultat-o, soția i-a făcut puțină curățenie, după care am plecat promițându-i că o să revenim. Și ne-am ținut de promisiune. O simțeam ca pe mama mea.

Într-o zi, bătând la ușă, nu ne-a mai răspuns nimeni. Murise! Despărțirea de ea m-a durut mult. Mi-am propus ca împreună cu familia să ne rugăm pentru sufletul ei. Și mi-am mai propus un lucru: să mă port frumos cu toată lumea, pentru ca atunci când voi ajunge la bătrânețe să nu fiu abandonat. Sunt convins că binelui i se răspunde cu bine.

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat