Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Formarea formatorilor

Educația pentru religie

Seminarul de formare a formatorilor cu tema "Educația pentru religie și pentru cultura diversității: strategii moderne de predare-învățare- evaluare. Profilul educatorului în perioada actuală" a avut loc la Iași în perioada 26-29 octombrie.

După Sinaia-Bușteni, Timișoara, Oradea, Cluj, Constanța, a revenit Iașiului pentru a treia oară privilegiul de a găzdui seminarul de formare a formatorilor. Acesta a fost organizat de Episcopia Romano-Catolică Iași prin Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Secretariatul Național al Învățământului Catolic din România.

Seminarul s-a concentrat în acest an pe tema educației pentru religie și rolul educatorului în perioada actuală, vorbind despre grija Bisericii pentru domeniul atât de fragil al educației, și mai ales orientarea înțeleaptă spre o adevărată formare în contextul lumii de astăzi.

Deschiderea a avut loc joi, 26 octombrie, în sala de conferințe din cadrul episcopiei. Lucrările au început prin cuvântul de salut adresat de PS Petru Gherghel, urmat de cuvântul PS Aurel Percă, responsabil cu problemele învățământului catolic din cadrul Conferinței Episcopale Române, și de cuvântul prof. dr. Miorița Got, președintă a SNEC România și delegat din partea MEC. În aceiași zi a avut loc lansarea de carte "Vocale Celeste/Celestial Vowels" a profesorului Petre Got, traducerea cărții aparținând doamnei Olimpia Iacob.

În program au fost: conferințe, discuții, momente de rugăciune, vizită la Școala Profesională "La Salle" din Pildești, vizită la Muzeul din Săbăoani și la Grădinița din Gherăești.

Întâlnirea s-a încheiat duminică, 29 octombrie, printr-o sfântă Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel la ora 9.15 în catedrala din Iași.

Au participat responsabili cu învățământul și directori de școli din toate diecezele, profesori din învățământul preuniversitar, preoți, profesori de religie și profesori de alte specialități care activează în școli catolice. Au fost și invitați din străinătate, printre care Gonzalo Zaragoza, atașat cultural al Ambasadei Spaniei la București.

Părintele Iosif Bisoc, inspector școlar diecezan, a concluzionat că "a existat o sintonie între anul pastoral al diecezei și seminar... Chiar din titlul temei reiese dimensiunea spirituală esențială din învățământul religios, deoarece educația primită va influența dezvoltarea societății și a Bisericii în acest început de mileniu... Concluziile acestei manifestări au evidențiat faptul că familia, școala și Biserica sunt factori de bază în formarea tinerei generații".

Marius Enășel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat