Rămâi cu noi!
Impresionați de competența cu care "le explica Scripturile", ucenicii din Emaus îl roagă pe Isus: "Rămâi cu noi, Doamne, căci se face seară și ziua e pe sfârșite" (Lc 24,29). Acceptând invitația, Isus reeditează Cina de Taină, după care se face nevăzut. Plini de bucuria recunoașterii, ucenicii se întorc imediat la Ierusalim, unde împărtășesc, împreună cu cei unsprezece (apostoli), realitatea Învierii lui Isus și cum "l-au recunoscut la frângerea pâinii" (Lc 24,35).
Sfintele Scripturi, Învierea și Euharistia sunt trei realități fundamentale ale vieții creștine, reductibile la una: Euharistia.
Invitația ucenicilor, devenită Euharistie, rămâne realitatea permanentă pentru poporul noii alianțe, confirmată de Isus, înainte de înălțarea sa la cer: "Iată, eu sunt cu voi pentru totdeauna, până la sfârșitul istoriei" (Mt 28,20).
Clarviziunea marelui papă Ioan Paul al II-lea, dovedită pe parcursul îndelungatului său pontificat și a activității sale prodigioase, devine "cânt de lebădă" în "Ecclesia de Eucharistia" și în proclamarea Anului Euharistic. Cu siguranță, genialul papă vedea strânsa legătură între opera de reevanghelizare și Euharistie, căci, atât una cât și cealaltă, este același Cuvânt Întrupat: cale, adevăr și viață.
Magisteriul, în ansamblul său, împreună cu toți cei care "au urechi de auzit și ochi de văzut", sunt chemați să se implice, curajos și statornic, în a-l face cunoscut cum se cuvine, lumii întregi, pe adevăratul Dumnezeu, unic în ființă și întreit în persoane, ca și pe Cel Întrupat "pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire".
Sub ocrotirea și îndrumarea permanentă a Maicii Preacurate spre Isus-Euharistie, fiii oamenilor vor avea lumina vieții și pacea adevărată.
P.A.D.