Cursuri pentru laici
Au trecut deja patru ani de la deschiderea cursurilor de formare teologico-pastorală pentru laici și persoane consacrate. Cursurile s-au desfășurat în mod mulțumitor și s-a respectat programul cu mult interes, iar prezența și entuziasmul cursanților au fost îmbucurătoare.
Având în vedere că Sinodul diecezan a promovat prezența și importanța laicilor pregătiți în Biserica locală, considerăm aceste cursuri a fi o adevărată contribuție în pregătirea laicilor și a persoanelor consacrate, oferite de către Casa de Reculegere a Misionarilor Verbiți - Traian, în colaborare cu părinții franciscani, cu Frații Școlilor Creștine și oferind în cadrul acestor cursuri și o cunoaștere a spiritualității ortodoxe, prin ajutorul acordat de pr. ortodox Mihăiță Popovici.
Pentru participarea la aceste cursuri nu există limită de vârstă, atât pentru laici cât și pentru persoanele consacrate. La final se acordă un atestat aprobat de PS Petru Gherghel, care confirmă în cadrul Bisericii pregătirea teologică și catehetică.
Anul de studiu 2005-2006 se va deschide oficial în ziua de 24 septembrie, zi în care vor fi înmânate și atestatele celor care au absolvit. Prezentarea va avea loc la ora 8.30 dimineața.
Adresa de contact: pr. Gianfranco Maronese, sr. Carolina Duma, tel. 0233/735370;
e-mail: verbiti@artelecom.net; sit: www.artelecom.net/verbiți.
Pr. Gianfranco Maronese
* * *
Impresii
"A trecut un an de când am deschis pentru prima dată ușa casei Misionarilor Verbiți din Traian; eram singură, nu cunoșteam pe nimeni, dar toate temerile mele s-au spulberat în momentul în care am fost întâmpinată cu o imensă căldură de către pr. Franco, responsabilul casei. Citisem despre aceste cursuri de teologie în revista "Lumina creștinului", știam că nu am o pregătire religioasă și mi-am dorit să cunosc mai mult, să pătrund misterul viu al lui Dumnezeu. La început a fost destul de greu, adânca noapte a neștiinței mele nu se mai sfârșea, dar treptat a ajuns spre mine lumina cuvântului divin. Lumina a fost adusă de minunații noștri profesori, niște oameni excepționali...". (Marina Creangă, anul I, Bacău)