Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Depeșă din misiuni

Salutare tuturor!

"Cu această scrisoare aș vrea să vă informez că la data de 3 aprilie Excelența sa episcopul Ravasi Ambrose, împreună cu consilierii săi, a decis să ne încredințeze mie și pr. Isidor Mârț pentru păstorire Parohia Maikona. Am acceptat-o cu inimă bună și sinceră în ciuda faptului că acolo sunt diferite probleme de rezolvat, cauzate de lipsa de preot de mai bine de doi ani de zile.

Am vizitat de mai multe ori cătunele care aparțin Parohiei Maikona și pot spune că lumea m-a primit cu mare bucurie, până și musulmanii. (Unul dintre musulmani chiar m-a primit în casa lui și a sacrificat o capră în semn de bun venit).

Mi-am dat deja seama de cerințele pastorale atât de mari, în special pentru că este o zonă de primă evanghelizare și lucrul acesta mi-a dat curaj ca să nu fug de probleme și greutăți. Încurajări am primit și din partea unui misionar italian cu experiență de peste 40 de ani, pr. Paolo Tablino, care s-a apropiat de mine, mi-a prins crucea de misionar de la gât și mi-a spus: "Caro mio, accetta la croce" (Dragul meu, aceptă crucea). Acum nu mă mai îndoiesc nici o clipă: omnul, care mi-a dat curajul să accept această misiune, îmi va da și puterea să o împlinesc după voința sa pentru ca și alții să ajungă la cunoașterea adevărului și la mântuire.

Mărturisesc că în ultimul timp am descoperit diferite aspecte ale spiritualității, nu atât a misiunii, cât a misionarului și aceasta din mila și bunătatea lui Dumnezeu.

În ziua de 29 aprilie episcopul însuși, mergând în Maikona pentru a administra sacramentul Mirului, m-a prezentat în fața comunității ca noul paroh, însă oficial am programat acest lucru după ce va sosi și pr. Isidor de la cursurile de limbă, la o dată pe care o va considera episcopul Petru Gherghel pe care îl aștept să ia parte la acest eveniment împreună cu responsabilul Centrului Misionar Diecezan și de ce nu și cu alți preoți dornici să vadă unde ne desfășurăm activitatea de misionari.

Vă doresc tuturor numai bine.

Pr. Eugen Blaj


Lăudat să fie Isus Cristos!

Cu bucurie vă aduc la cunoștință că la data de 17 mai am încheiat școala de limba swahili din Tanzania, iar acum sunt în drum spre Maikona, unde pr. Eugen Blaj a fost numit paroh în luna aprilie.

Sunt foarte fericit că bunul Dumnezeu m-a ajutat să învăț limba engleză și limba swahili. De acum va trebui să încep să învăț limba borana, deoarece în Maikona majoritatea adulților vorbesc numai borana.

Vă mulțumesc tuturor din suflet pentru sprijinul spiritual pe care mi-l oferiți ca să-mi pot face datoria de misionar. Rămânem uniți în rugăciune unii pentru alții!

V-a scris cu mare bucurie,

Pr. Isidor Mârț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat