Editura Presa Bună
Dragi cititori,
Vă mulțumim pentru interesul constant cu care citiți aparițiile Editurii Presa Bună, precum și pentru rugăciunile dv. Într-un mod deosebit mulțumim tuturor acelora care duminică, 29 octombrie, de Ziua Presei, veți contribui cu banii dv. la colectele care se vor face în Dieceza de Iași pentru susținerea și răspândirea cărților bune.
Asigurându-vă încă o dată că informațiile, articolele și sugestiile dv., pe care le veți face în scris pe adresa redacției, vor fi bine primite, toți cei care lucrează la Editura și Tipografia Presa Bună vă doresc ca harul lui Dumnezeu să vă însoțească în tot ceea ce faceți.
Pentru anul 2001, Editura Presa Bună vă oferă:
- Lumina creștinului (1913, și apoi din 1990)
Publicație lunară a Diecezei Romano-Catolice de Iași. În fiecare număr puteți găsi: Gândul lunii; Editorial; Actualitatea internă; Actualitatea externă; Monografie / Din istoria Bisericii locale; Poezie sacră / Mesajul sfinților; Pentru familii; Pentru copii; Pentru tineri; Misiuni / Mărturii. Experiențe; Știri; În apărarea sănătății / Legea și dreptul tău; Poșta redacției; Noutăți editoriale; Rebus.
Isus, prietenul copiilor (1991)
Revistă trimestrială pentru copii a Diecezei Romano-Catolice de Iași. Primul număr a apărut în anul 1991. În fiecare număr puteți găsi: Editorial; Scriptura și viața; Să înțelegem Liturghia; Istorioare interesante; Să cunoaștem / Pagina micilor artiști; Verificare; Glume, jocuri, rebusuri; În dialog cu copiii / Cărți pentru copii.
- De la Răsărit până la Apus (1998)
Este un itinerar zilnic de meditație și rugăciune pentru tineri și adulți, fiind traducerea din limba italiană a broșurii: Dall'Alba al tramonto ce apare la Padova. Cuprinde lecturile din fiecare zi de la sfânta Liturghie, meditații și rugăciuni pe marginea lor. Pentru anul 2001 se mai adaugă 30 de pagini, introducându-se lecturile de la sfânta Liturghie în întregime, inclusiv psalmul și versetul de la Aleluia. Broșura apare în fiecare lună.
- Almanahul Presa Bună 2001 (1993)
Almanahul Presa Bună este la a noua apariție. După datele calendaristice urmează cuvintele de învățătură care sunt legate în mare parte de evenimentele care au marcat anul 2000 sau de acelea care sunt previzibile și își vor pune amprenta pe anul 2001. Cronica internă și externă, date privind organizarea diecezei, rebusuri etc. - completează cuprinsul almanahului.
- Agenda liturgică 2001 (1993)
Fiecărei zile i-a fost consacrată o pagină care arată ziua și sfântul zilei. Au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, lecturile biblice ale Liturghiei, cu versetul principal, explicații referitoare la Liturghie, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă, scurte comentarii la evanghelia zilei sau gânduri legate de sfântul zilei, anunțuri importante, preoții decedați în decursul anilor etc.
- Cateheze: Biserica (1997)
Pentru anul 2000-2001 sunt propuse teme centrate pe Biserică. Fiecare cateheză este structurată după cum urmează: Titlul; Viața (relatarea unui caz real); Aprofundare (dezvoltarea cazului prezentat in momentul anterior); Credința (prezentarea unui text din Biblie, tradiția Bisericii, sau din Catehismul Bisericii Catolice, însoțit de o scurtă reflecție); Trăiește (confruntarea și angajarea personală cu cele trei momente prezentate mai sus prin comentarii și întrebări); Celebrare (propunerea unor cântece, rugăciuni, reflecții spirituale).
- Calendarul romano-catolic 2001 (1994)
Este calendarul obișnuit de perete pe care orice creștin îl așază la loc de cinste pentru a urmări sărbătorile și zilele care amintesc de sfinți. Mai puteți găsi lecturile pentru fiecare sărbătoare de poruncă, fazele lunii, rogațiunile, precum și date importante.