Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 PRECES - CARTE DE RUGĂCIUNI 

I. RUGĂCIUNEA - UN DIALOG PERSONAL CU DUMNEZEU

RUGĂCIUNE DE DIMINEAȚĂ - II

H. Doamne Dumnezeul meu, care ești de față aici și pretutindeni, mă închin ție împreună cu toți sfinții și îngerii tăi.
O. Îți mulțumesc pentru nemărginita-ți bunătate, cu care m-ai păzit de rele și m-ai lăsat să văd din nou lumina zilei.
Voi întrebuința, Doamne, ziua aceasta ca să te laud și să-ți slujesc cu credință. Îți dau gândurile, dorințele, cuvintele și faptele mele. Îndreaptă-le spre slava și cinstea ta. Nu lăsa să mă îndepărtez vreodată de voința ta cea sfântă. Amin.

H. Atotputernicia Tatălui, ajută slăbiciunea mea și scapă-mă din adâncul ticăloșiei.
O. Înțelepciunea Fiului, îndreaptă toate gândurile, cuvintele și faptele mele. Iubirea Sfântului Duh, fii începutul tuturor lucrărilor sufletului meu, ca să se potrivească totdeauna cu voința lui Dumnezeu.

H. Doamne Isuse Cristoase, luându-mă după Inima cea preasfântă a preacuratei Fecioare Maria,
O. cu cea mai mare plăcere îți ofer pentru toată ziua aceasta, fără să-mi opresc o parte cât de mică dintr-însa, toate gândurile și intențiile, toate simțămintele și faptele mele. Le unesc cu acea intenție dumnezeiască, prin care Inima ta cea preasfântă l-a lăudat pe Dumnezeu și-l laudă și acum necontenit și pretutindeni, până la sfârșitul lumii, în sacramentul Euharistiei. Amin.

H. Isuse Cristoase, Dumnezeul și Mântuitorul nostru, care ai încredințat preoților, în calitate de locțiitori ai tăi, întreaga operă a mântuirii, scăparea și fericirea lumii,
O. îți ofer prin mâinile preasfintei tale Maici întreaga zi de azi, pentru sfințirea preoților și a candidaților la preoție, toate rugăciunile, ocupațiile, bucuriile, jertfele și suferințele.
Dă-ne preoți cu adevărat sfinți, care, înflăcărați de dragostea ta dumnezeiască, să nu caute altceva decât preamărirea ta și mântuirea sufletelor noastre. Păstrează-i în toate primejdiile lăuntrice și din afară și îndepărtează-i mai ales pe aceia care pun piedici virtuții lor, și le primejduiesc idealul sfânt al preoției.

H. Sfântă Marie, tu Maica cea bună a preoților,
O. ia-i pe toți sub ocrotirea și paza ta deosebită, iar pe sărmanii preoți rătăciți, care s-au abătut de la înalta lor chemare, du-i cu buna ta mână de Mamă înapoi la păstorul cel bun. Amin.

H. Preamilostive Isuse, dă-mi harul tău, ca să fie, să lucreze și să rămână cu mine până la sfârșit. Fă să doresc și să voiesc totdeauna ceea ce-ți este mai drag și-ți place mai mult.
O. Voința ta să fie a mea, iar voința mea să o urmeze necontenit pe a ta și să se potrivească cât mai mult cu dânsa.
Să voiesc ceea ce voiești tu și să nu voiesc ceea ce nu voiești tu, și nici să nu pot voi altceva decât ceea ce voiești tu.

H. Bucură-te, regină
O. Maica milei, viața, mângâierea și speranța noastră bucură-te. Către tine strigăm, surghiuniții fii ai Evei; către tine suspinăm, gemând și plângând în această vale de lacrimi.
Așadar, Mijlocitoarea noastră, întoarce spre noi ochii tăi cei milostivi, și după surghiunul acesta, arată-ni-l nouă pe Isus, binecuvântatul rod al trupului tău. O milostivă, o blândă, o dulce Fecioară Marie!

H. Învrednicește-mă să te laud pe tine, Fecioară preasfântă.
O. Dă-mi mie putere împotriva vrăjmașilor tăi!

H. Binecuvântat să fie Dumnezeu în sfinții săi!
O. Amin.

H. La tine alergăm, o sfinte Iosife, în necazul nostru,
O. și plini de încredere cerem ocrotirea ta, după ce-am implorat ajutorul sfintei tale soții. Pentru acea sfântă legătură de dragoste, ce te-a unit cu neprihănita Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, și pentru dragostea părintească ce ai avut-o față de Pruncul Isus, te rugăm fierbinte să privești cu bunăvoință la moștenirea pe care Isus a dobândit-o cu sângele său, și prin puterea și ajutorul tău să ne aperi în nevoile noastre.
Apără, păzitorule preaînțelept al dumnezeieștii Familii, neamul cel ales al lui Isus Cristos. Îndepărtează de la noi, preaiubitorule părinte, toată ciuma rătăcirilor și a viciilor.
O, preaputernicul nostru ocrotitor, vino din cer în ajutorul nostru în această luptă cu puterea întunericului. Și precum odinioară ai scăpat de primejdia morții pe Pruncul Isus, de asemenea, apără acum Sfânta Biserică a lui Dumnezeu de cursele vrăjmașilor și de orice nenorocire; și întinde pururea peste fiecare dintre noi ocrotirea ta, pentru ca prin pilda și ajutorul tău, să putem trăi cu sfințenie, să murim cu evlavie, și să dobândim în ceruri fericirea veșnică. Amin.

H. Sfinților mei patroni și voi sfinților toți,
O. rugați-vă ca Domnul să mă întărească în dragostea și slujirea lui. Să mă iau după pildele frumoase de virtute ce mi le-ați dat, ca să pot fi odată părtaș de slava și de fericirea voastră.

H. Orânduiește, Doamne, zilele și faptele noastre în pacea ta.
O. Întoarce la tine pe toți cei ce nu te cunosc și nu te iubesc. Sprijinește-i cu harul tău pe cei ce sunt în agonie; iar celor răposați dă-le iertarea deplină și odihna cea veșnică. Amin.

H. Îngerul Domnului a vestit Mariei.
O. Și ea a zămislit de la Duhul Sfânt.
Bucură-te, Marie,...
H. Iată roaba Domnului!
O. Fie mie după cuvântul tău!
Bucură-te, Marie,...
H. Și cuvântul s-a făcut trup.
O. Și a locuit între noi.
Bucură-te, Marie,...
H. Roagă-te pentru noi, sfântă Născătoare de Dumnezeu,
O. Ca să ne facem vrednici de făgăduințele lui Cristos.
Să ne rugăm:
Te rugăm, Doamne, să reverși harul tău asupra sufletelor noastre, pentru ca noi, care am cunoscut prin vestirea îngerului întruparea lui Cristos, Fiul tău, să ajungem, prin patima și crucea lui, la slava învierii. Prin același Cristos Domnul nostru. Amin.

(sau în timpul pascal)

H. Bucură-te, regina cerului, aleluia;
O. Căci acela pe care ai fost vrednică să-l porți, aleluia;
H. A înviat precum a zis, aleluia;
O. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, aleluia;
H. Bucură-te și te-nveselește, Fecioară Marie, aleluia;
O. Căci Domnul a înviat cu adevărat, aleluia.
Să ne rugăm:
Dumnezeule, care ai binevoit să bucuri lumea prin învierea Fiului tău, Domnul nostru Isus Cristos, fă-ne, te rugăm, ca prin Născătoarea lui, Fecioara Maria, să dobândim bucuria vieții veșnice. Prin același Cristos Domnul nostru. Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat