Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 PRECES - CARTE DE RUGĂCIUNI 

II. EUHARISTIA - CENTRUL VIEȚII MELE

2. RUGĂCIUNE DUPĂ SFÂNTA LITURGHIE

Isuse, Mântuitorul meu iubit, înainte de această celebrare te-am adorat în cer, considerându-te glorios pe tron, la dreapta Tatălui veșnic; acum te ador în pieptul meu, ascuns sub umilele specii ale pâinii și vinului, mâncarea și băutura sufletului meu. Doamne, bine ai venit în sufletul meu!

Îți mulțumesc din inimă și aș vrea să fac aceasta cu demnitate. Dar ce mulțumire demnă ar putea să aducă un biet cerșetor, dacă regele său ar veni să-l viziteze în coliba sa, decât să i se arunce la picioare și să stea astfel cufundat în liniște, admirând și lăudând atâta bunătate.

Mă arunc așadar la picioarele tale, dumnezeiescul meu rege, o Isuse, și te ador din abisul nimicniciei mele. Unesc adorația mea cu cea pe care ți-a adus-o sfânta Fecioară Maria, când te-a primit în sânul ei consacrat și aș vrea să te iubesc așa cum te-a iubit ea.

O, Mântuitorul meu, la această liturghie, la cuvintele mele te-ai coborât ascultător în mâinile mele, iar eu, de atâtea ori ți-am întors spatele, neascultând de poruncile tale și am renunțat la harul și la iubirea ta!

Isuse al meu, sper că m-ai iertat deja, dar dacă prin vina mea nu m-ai iertat încă, iartă-mă în această dimineață, în timp ce mă căiesc din toată inima că am ofensat bunătatea ta infinită.

O, Isuse al meu, te-am iubit întotdeauna! Sau cel puțin de când am început să celebrez prima Sfântă Liturghie ar fi trebuit să ard de iubire către tine. Dintre atâtea mii de oameni, tu m-ai ales să fiu preotul tău, slujitorul tău. Ce puteai face mai mult pentru ca să fii iubit de mine? Te iubesc, Iubirea mea, pentru că îmi dai timp să fac ceea ce nu am făcut încă. Vreau să te iubesc din toată inima. Nu vreau ca în inima mea să fie altă iubire afară de tine.

Dumnezeul meu, tu mi-ai poruncit să te iubesc mai mult decât bogățiile, decât toate onorurile, decât toate plăcerile lumii. Tu ești totul pentru mine, tu trebuie să fii de acum înainte singurul meu bine, singura mea iubire. Îți voi spune cu sfântul Paul: "Să-i stăpânească bogățiile pe cei bogați, împărățiile pe împărați". Din iubire față de acest fiu pe care l-am jertfit în această dimineață și l-am primit în pieptul meu, dă-mi sfânta statornicie în harul tău și darul iubirii tale sfinte.

Îți încredințez de asemenea pe părinții, prietenii și dușmanii mei. Îți încredințez sufletele din Purgator și pe toți sărmanii păcătoși. Sfântă Fecioară, Mama mea, dobândește-mi sfânta statornicie în iubirea lui Isus. Amin.

(sfântul Alfons)

O, Bunătate infinită! Un Dumnezeu s-a dat cu totul mie și a devenit cu totul al meu. Suflete al meu, unește toate sentimentele și leagă-le de Domnul tău, care a venit aici să se unească cu tine.

Te îmbrățișez scumpul meu Mântuitor, comoara mea, viața mea; mă dăruiesc cu totul ție, nu mă disprețui. În trecut te-am izgonit din sufletul meu și m-am separat de tine, dar pentru viitor doresc să-mi pierd mai bine de o mie de ori viața decât să te pierd pe tine, singurul meu bine.

Uită, Doamne, ofensele pe care ți le-am adus și iartă-mă. Mă căiesc din toată inima și aș vrea să mor de durere pentru ele. Dar cu toate aceste ofense tu îmi poruncești să te iubesc și cine sunt eu că dorești atât de mult să fii iubit de mine? Tu ai murit pentru mine, mi-ai dat ca hrană trupul tău; eu las totul, mă eliberez de toate și te îmbrățișez, iubitul meu Mântuitor. Pe cine să iubesc dacă nu pe tine care ești de o frumusețe infinită, iubitul meu Răscumpărător. Bunătate infinită, iubire infinită!

Da, Dumnezeul meu, unde pot să găsesc în cer și pe pământ un bine mai mare decât tine și pe cineva care să mă fi iubit mai mult decât tine?

Isuse al meu, ia în stăpânire în această dimineață inima mea; ți-o dăruiesc în întregime. Păstreaz-o pentru totdeauna și în întregime, elibereaz-o de orice altă iubire care nu e pentru tine.

Te aleg pe tine ca partea mea de moștenire și bogăția mea. Permite-mi să te rog cu sfântul Ignațiu de Loyola: "Dă-mi numai iubirea ta și harul tău și sunt destul de bogat; fă să te iubesc și să fiu iubit de tine și să nu doresc și să nu cer nimic altceva." Dar tu cunoști slăbiciunea mea, cunoști trădările mele din trecut, ajută-mă cu harul tău și nu mai îngădui să mă despart de tine și de iubirea ta sfântă. Îți spun acum și o repet totdeauna: nu îngădui să mă despart de tine. Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat