Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Frumoasa

Vizita pastorală a Preasfințitul Iosif Păuleț s-a desfășurat în Parohia "Sfânta Maria Magdalena" din Frumoasa între 20 și 22 septembrie 2024.

Credincioșii din această frumoasă comunitate, precum o evidențiază și numele, au așteptat cu nerăbdare aceste clipe pline de har.

Pe rând, Excelența Sa, alături de părintele însoțitor Alexandru Roca și de cei doi păstori ai comunității, părintele paroh Francisc Matieș, împreună cu părintele vicar Ovidiu-Ionuț Hușanu, s-a adresat fiecărui grup de persoane, ascultând cerințele poporului, oferindu-le sfaturi ori încercând să caute soluții rezonabile în vederea rezolvării problemelor existente.

În timpul întâlnirii cu copiii parohiei, Preasfințitul a discutat despre respectul și recunoștința pe care cei mici trebuie să le aibă în vedere pentru a crește frumos în credință și har.

Pentru tineri, tema pe care episcopul a dorit să o aducă în vedere a fost: "Ancorați în credință". Tinerii și copiii sunt speranța acestei comunități creștine. Prin diversele discuții avute, Excelența Sa a insuflat și mai multă iubire pentru Biserică în sufletele acestora.

Credincioșilor le-a explicat ce înseamnă de fapt vizita pastorală, reușind să le facă cunoscute lucrurile pe care nu le înțelegeau. Pe cei bolnavi i-a încurajat în suferința lor, oferindu-le cuvinte de mângâiere și pură alinare prin simpla-i prezență.

Frumoasa parohie dispune de un cor condus de însuși capul comunității, și anume, părintele Francisc Matieș. Episcopul Iosif Păuleț a dorit sa îi întâlnească pe coriști, iar imboldul său s-a rezumat la iubire, a avea inima deschisă, îndemnându-i să cânte spre slava lui Dumnezeu și nicidecum pentru propria imagine. De asemenea, o altă explicație a fost aceea de a participa activ la Sfânta Liturghia, nu numai corul, ci întreg poporul. Corul trebuie să conducă cântarea, iar restul credincioșilor prin alăturarea vocilor lor să trăiască jertfa Mântuitorului ce se produce pe altar.

Prezența în timpul acestor zile binecuvântate a fost una semnificativă, Preasfințitul rămânând plăcut surprins prin faptul că a găsit o comunitate vie. Cei prezenți, alături sufletește de credincioșii ce nu au reușit participa fizic la Sfintele Liturghii celebrate de Excelența Sa, au simțit mângâierea Domnului, avându-l în mijlocul lor pe unul din slujitorii Celui Sfânt și capul Diecezei de Iași.

În final, dorim să aducem un gând de recunoștință tuturor celor prezenți în cadrul acestor momente, preoților noștri, dar mai ales Sfinției Sale Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași pentru dorința de a veni în inima unei parohii ce bate ca una pentru a-i aduce laudă Domnului.

Rita Iojă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-22 septembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Frumoasa

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat