Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Invitație la Jubileul celor 800 de ani de la primirea stigmatelor de către Sfântul Francisc de Assisi

În capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, marți, 17 septembrie 2024, va fi celebrată o Sfântă Liturghie pontificală la împlinirea a 800 de ani de la primirea stigmatelor de către Sfântul Francisc de Assisi, eveniment întâmplat în preajma sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci la Verna, Italia, în anul 1224.

Acest eveniment va fi marcat printr-o priveghere de rugăciune, luni, 16 septembrie 2024, ora 20.00, moment de pregătire pentru marea sărbătoare a întregului Ordin Franciscan, care se va celebra în ziua de 17 septembrie, în întreaga lume.

Icoana "Regina Familiae Franciscanae"
Provincia noastră din Moldova, împreună cu Familia Franciscană din România, dorește să se reunească, având în mijlocul nostru și icoana Familiei Franciscane, care o reprezintă pe Sfânta Fecioară Maria, patroana Ordinului Franciscan, împreună cu fondatorii acestora: Sfântul Francisc de Assisi, Sfânta Clara de Assisi și Sfânta Elisabeta a Ungariei.

Pr. Anton Demeter, OFMConv.
Provincia "Sfântul Iosif" din România va marca totodată și începutul jubileului de 100 de ani de la nașterea Slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, OFMConv., și care se va încheia pe data de 17 septembrie 2025.

Toate aceste evenimente vor fi celebrate în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, marți, 17 septembrie 2024, în capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, și concelebrată de pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al Provincia "Sfântul Iosif" din România a Ordinului Fraților Minori Conventuali, de pr. Lucian Dumea, OFMCap., vicecustode, împreună cu mulți alți preoți participanți la acest jubileu, dar și cu prezența Surorilor Clarise din Roman și a fraților și surorilor Ordinului Franciscan Secular, precum și a multor altor ramuri ale institutelor care se inspiră din carisma franciscană.

Vă așteptăm pe cât mai mulți la acest eveniment jubiliar atât de important pentru Biserica întreagă, dimpreună cu Ordinul Franciscan, precum și să ne bucurăm de marele nostru Sfânt Francisc de Assisi, care a dorit atât de mult să-l imite pe Cristos în suferință și iubire încât să fie binecuvântat cu sfintele sale stigmate.

Vă așteptăm pe toți în număr cât mai mare!

Pr. Alexandru Olaru, OFMConv.,
președinte al Familiei Franciscane Naționale




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat