Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Călătoria apostolică a Sfântului Părinte Francisc
în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore

(2-13 septembrie 2024)

Întâlnire cu asistații din realitățile caritative

(Sediul Conferinței Episcopale Indoneziene, Jakarta, 5 septembrie 2024)

Preaiubiți frați și surori, bună ziua!

© Vatican Media
Sunt foarte bucuros să vă întâlnesc. Vă salut pe voi toți, îndeosebi pe președintele Conferinței Episcopale Indoneziene, căruia îi mulțumesc pentru cuvintele pe care mi le-a adresat. Îi mulțumesc și lui Mimi și Andrew pentru ceea ce au împărtășit. Este foarte frumos că episcopii indonezieni au ales să celebreze cei 100 de ani ai conferinței lor naționale împreună cu voi. Mulțumesc, mulțumesc! Mulțumesc vouă pentru această alegere. Mulțumesc, președinte! Se vede că spiritul tău certozin ne ajută să facem aceste lucruri.

Voi sunteți mici stele luminoase pe cerul din acest arhipelag, membrele cele mai prețioase ale acestei Biserici, "comorile" sale, așa cum încă din primele secole ale creștinismului învăța diaconul martir Sfântul Laurențiu. Și în această privință vreau să subliniez că împărtășesc pe deplin ceea ce a spus Mimi: Dumnezeu a creat ființele umane cu capacități unice pentru a îmbogăți diversitatea lumii noastre - ai fost bravă, Mimi, mulțumesc! -; și ea însăși ne-a demonstrat asta vorbindu-ne în mod minunat în Isus, "farul nostru de speranță". Mulțumesc pentru asta!

A înfrunta împreună dificultățile, a face toți ceea ce putem mai bine aducând fiecare propria contribuție irepetabilă, ne îmbogățește și ne ajută să descoperim zi de zi cât de mult valorează faptul de a fi împreună, în lume, în Biserică, în familie, așa cum ne-a amintit Andrew, pe care-l felicităm și pentru participarea sa la Jocurile Paralimpice: bravo! Să-l aplaudăm pe Andrew! Și să ne aplaudăm și pe noi toți, chemați să devenim împreună campioni ai iubirii în marile olimpiade ale vieții. Aplauze pentru noi toți!

Preaiubiților, toți avem nevoie unii de alții, și acesta nu este un rău. De fapt, ne ajută să înțelegem tot mai bine că iubirea este cel mai important lucru din existența noastră (cf. 1Cor 13,13), să ne dăm seama cât de multe persoane bune sunt în jurul nostru. Apoi, ne amintește cât de mult ne iubește Domnul, pe toți, dincolo de orice limită și dificultate. Fiecare dintre noi este unic în ochii săi, în ochii Domnului, și el nu uită niciodată de noi, niciodată. Să ne amintim asta, pentru a ține vie speranța noastră și pentru a ne angaja la rândul nostru, fără a înceta niciodată, să facem din viața noastră un dar pentru ceilalți (cf. In 15,12-13).

Mulțumesc! Mulțumesc pentru această întâlnire și pentru ceea ce faceți voi, toți împreună. Vă binecuvântez și mă rog pentru voi. Și vă rog, și voi nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc. Astăzi aș vrea să-i fac urări acelei mame care n-a putut să vină, este la pat, dar astăzi împlinește 87 de ani. Îi trimitem urările, de aici, toți împreună.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat