Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Huși-Corni

În perioada 16-18 august 2024, comunitatea din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni, județul Vaslui, a avut bucuria de a avea în mijlocul ei pe păstorul diecezei, Mons. Iosif Păuleț, episcop de Iași, în vizită pastorală.

Vineri, 16 august, la ora 17:00, a sosit în parohia noastră Preasfințitul Iosif Păuleț, fiind însoțit pe părintele Alexandru Roca, econom diecezan în Dieceza de Iași. La ora 18:00 a celebrat Sfânta Liturghie de deschidere a vizitei pastorale, fiind însoțit de părintele paroh, Gabriel Dancă, pr. Tarciziu Andro și preoții vicari.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul a relatat despre cultul Inimii lui Isus, dar a vorbit și despre evanghelia zilei, indisolubilitatea căsătoriei. După Sfânta Liturghie, a adresat câteva gânduri credincioșilor prezenți la Liturghie, iar la ora 20:00 s-a întâlnit cu adolescenții și tinerii.

Sâmbătă, 17 august, a doua zi a vizitei pastorale, Sfânta Liturghie de la ora 7:00 a fost celebrată de părintele Alexandru Roca, la spovezi fiind episcopul Iosif Păuleț. La ora 9:00, Preasfințitul, împreună cu părintele paroh, a vizitat patru bolnavi, care au așteptat cu multă bucurie și emoție și cărora le-a transmis un cuvânt de alinare și binecuvântare. A urmat vizita la cimitirul parohiei, unde s-a rugat împreună cu credincioșii prezenți pentru preoții răposați și pentru toți răposații comunității. La ora 11:00 a avut loc întâlnirea cu ministranții și copiii, care prin cântul, rugăciunea și naturalețea lor au transmis energia semnificativă vârstei lor.

După-amiază, Preasfințitul Iosif s-a întâlnit cu angajații parohiei și a acordat audiențe particulare. La ora 16:30 a avut loc întâlnirea cu grupurile parohiei: Terțiarii Franciscani, Armata Maicii Domnului și Grupul Inimii lui Isus, prin care fiecare grup a avut posibilitatea de a prezentat activitățile, proiectele și roadele acestora. La ora 17:15, a vizitat Surorile Săracilor "Don Morinello" care au în activitate un azil de bătrâni. A urmat la ora 18:00 Sfânta Liturghie, celebrată de Preasfințitul, evidențiind la cuvântul de învățătură cultul sau venerația către Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria. După Sfânta Liturghie a avut loc întâlnirea cu Consiliul Pastoral și Consiliul Economic, menționând și întărind ideea colaborării dintre membrii acestor consilii cu părintele paroh și preoții colaboratori, pentru binele comunității.

Duminică, 18 august, a treia zi a vizitei pastorale, Sfânta Liturghie de la ora 8:00 a fost celebrată de părintele Alexandru Roca, iar la spovezi a fost Preasfințitul.

La ora 11:00 a urmat celebrarea Sfintei Liturghii pontificale de încheiere a vizitei pastorale, dar și sfințirea de orgă clasică, oficiată de PS Iosif Păuleț, concelebranți fiind pr. Cristian Dumea, vicar provincial, pr. Gabriel Dancă, paroh, pr. Tarciziu Andro, pr. Mihai Hortolomei, pr. Marian Dascălu, pr. Benone Butacu, pr. Iosif Dancă, precum și preoții vicari Romeo Sumănaru și Cristinel Sociu, iar pr. Gabriel Bogleș la spovezi. La începutul Sfintei Liturghii a fost sfințită orga clasică, adusă din Statele Unite ale Americii cu sprijinul și aportul părintelui Tarciziu Andro, de asemenea, montată și reglată de familia Sfinției Sale.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul Iosif a evidențiat despre Euharistie - Pâinea cea vie, Isus Cristos și ne-a îndemnat și încurajat de a ne împărtăși cât mai des, în mod vrednic, responsabil și demn.

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh i-a mulțumit Preasfințitului Iosif Păuleț pentru faptul că a fost cu noi și între noi și ne-a încurajat, binecuvântat și sprijinit într-un mod părintesc în aceste zile ale vizitei pastorale. Le-a mulțumit și tuturor pentru colaborare și ajutor.

După binecuvântare, a urmat un mini-concert la orga clasică susținut de pr. Cristian Dumea și pr. Tarciziu Andro.

Într-adevăr, aceste zile ale vizitei pastorale au fost pentru întreaga comunitate prilej de bucurie, har și binecuvântare, simțindu-ne ca o frumoasă și adevărată familie a lui Dumnezeu.

Pr. Cristinel Sociu, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-18 august: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Huși-Corni

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat