Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Săveni

În perioada 26-28 iulie 2024 a avut loc în Parohia Săveni, județul Iași, vizita pastorală a episcopului de Iași, Mons. Iosif Păuleț.

Vineri, 26 iulie, la ora 17.30, pe o vreme ploioasă, semn pentru noi de revărsare de haruri, a sosit la Săveni episcopul Iosif, însoțit de părintele Nicu Butacu. După o discuție cu părintele paroh Gabriel Bacoșcă, Excelența Sa a stat la scaunul de spovadă, în timp ce se recita rozariul. La ora 19.00. a avut loc Liturghia de deschidere a vizitei pastorale, parohul urând-i bun venit. În cadrul predicii Preasfințitul le-a vorbit credincioșilor despre devoțiunea la Inima lui Isus. După Sfânta Liturghie toți credincioșii prezenți au avut un dialog cu Excelența Sa.

Sâmbătă, 27 iulie 2024, dimineață episcopul a avut întâlnire cu angajații parohiei. După aceasta a vizitat patru bolnavi din Săveni, discutând cu ei, încurajându-i apoi acordându-le o binecuvântare. A urmat vizita la cimitir, acolo s-a rugat pentru toți cei răposați din comunitate. La ora 11.30 a mers la filiala Iazu Vechi pentru vizita la doi bolnavi, a bisericii și a cimitirului. După-amiază au avut loc audiențe particulare, la ora 17.45 urmând vizita cu membrii Consiliului Economic și Consiliului Pastoral. La ora 19.00 a urma Sfânta Liturghie, la predică vorbind despre devoțiunea la Maica Domnului. După Liturghie a urmat întâlnirea cu tinerii, adolescenții și copiii, la sfârșit primind o iconiță și ceva dulce.

Duminică, 28 iulie, la ora 8.35, episcopul a ajuns la filiala Iazul Vechi. Înainte de Sfânta Liturghie de la ora 9.00, episcopul a ascultat spovezile credincioșilor. În cadrul Sfintei Liturghii pontificale, părintele Nicu Butacu a ținut cuvântul de învățătură. După Sfânta Liturghie a urmat o discuție cu cei prezenți. La ora 11.00 a început la Săveni Liturghia pontificală de încheiere a vizitei pastorale. Preasfințitul a ținut predica, pe baza lecturilor sfinte ale duminicii. La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh Gabriel i-a mulțumit episcopului pentru vizita în comunitate. Excelența Sa a făcut un scurt rezumat al vizitei, exprimându-și mulțumirea pentru cele întâmplate și vizitate.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru vizita pastorală a Excelenței Sale în Parohia Săveni. Au fost zile de încărcătură spirituală și emoțională.

Cristian Bianu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-28 iulie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Săveni

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat