Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Invitație la "Ziua Familiei"

Parohia Romano-Catolică "Sfânta Ana" din Lespezi organizează sâmbătă, 3 august 2024, cea de-a XI-a Întâlnire Diecezană a Familiei. Cu această ocazie invită toate familiile din Dieceza de Iași să participe la un moment de rugăciune, aprofundare și comuniune. Considerăm că această întâlnire are în vedere o sensibilizare mai puternică a familiilor noastre care sunt invitate să păstreze și să aprofundeze acea identitate și demnitate date de Dumnezeu familiei, motiv pentru care îi aducem mereu împreună slavă și recunoștință.

Anul trecut, la propunerea Oficiului pentru Familii, oficiu condus de către părintele Felician Tiba, comunitatea din Lespezi a acceptat cu inimă deschisă ca sâmbătă, 3 august 2024 să găzduiască cea de-a XI-a întâlnire a familiilor din Dieceza de Iași.

"Biserica, familia lui Dumnezeu", tema pastorală a acestui an, să ne găsească pe toți uniți, ca o "familie de familii" în care să putem descoperi îmbrățișarea ei maternă, dar și grija predilectă de a educa, forma și însoți familiile noastre atât de încercate de noile ideologii moderne ale relativismului, hedonismului, consumismului și secularismului care distrug, lovesc sau rănesc familia creștină. Comuniunea pe care o realizăm să fie dovada grăitoare și mărturia frumoasă pe care o dăm lumii cu privire la normalitatea și valorile credinței noastre în ascultare și supunere bucuroasă față de voința lui Dumnezeu.

Tot cu același sentiment de deschidere și bucurie, noi, comunitatea din Lespezi, invităm familiile din Dieceza de Iași la această întâlnire pentru a-i mulțumi în primul rând lui Dumnezeu pentru acest mare dar al familiei.

De asemenea, ne simțim onorați să-l avem în mijlocul nostru și pe păstorul Diecezei de Iași, precum și pe toți preoții, păstori de suflete, dar și călăuzitori de familii.

Pentru ca această întâlnire să fie cât mai rodnică din punct de vedere spiritual, vom asculta și învățăturile părintelui Emile Georges Kouveglo (profesor la Universitatea Pontificală din Lateran - Roma și colaborator la Dicasterul pentru Cler din Vatican), care ne va prezenta cateheza zilei.

Observând dorința diecezei de a da un impuls, dar și un suflu nou familiei, considerăm extrem de necesare aceste întâlniri anuale și în același timp ne simțim onorați să fim împreună în această zi. De aceea, întreaga comunitate din Lespezi, împreună cu preoții din parohie, vă invită la această sărbătoare dedicată ca "Ziua Familiei", dar mai ales la o zi pentru familii.

Vă așteptăm cu drag!

Pr. Emanuel Lucaci și pr. Mihai Chichiriță

* * *

Invitație la întâlnirea anuală a familiilor din Dieceza de Iași

A XI-a Întâlnire Diecezană a Familiilor va avea loc în Parohia Lespezi




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat