Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ferăstrău: Administrarea Mirului

Ziua de sâmbătă, 6 iulie 2024, a constituit pentru comunitatea Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Ferăstrău o reînnoire a Coborârii Duhului Sfânt peste cei 24 de copii și tineri care s-au pregătit un timp îndelungat pentru acest eveniment. Sacramentul Mirului sau al Confirmațiunii a fost împărțit de PS Petru Sescu, episcop auxiliar.

"Vino, Duhule Sfinte, peste noi revarsă darurile tale!" Aceste cuvinte au răsunat pe buzele celor 24 de candidați, copii și tineri din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Ferăstrău, în cadrul Sfintei Liturghii, dornici de a-l primi pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

După o perioadă de pregătire intensă, necesară conștientizării a ceea ce semnifică sacramentul Mirului, aflați sub îndrumarea părintelui paroh, copiii și tinerii au pășit împreună pe drumul către sacramentul Mirului.

Candidații la sacramentul Mirului, împreună cu credincioșii din parohie, în frunte cu părintele paroh, preoții oaspeți, l-au întâmpinat pe episcopul auxiliar al Diecezei de Iași într-o atmosferă de sărbătoare. Candidații s-au pregătit și au citit lecturile și rugăciunea credincioșilor. Ca semn de mulțumire pentru darurile primite de la Duhul Sfânt, la ofertoriu, o parte dintre cei miruiți au adus în fața altarului câteva daruri frumoase.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Petru Sescu, care le-a explicat copiilor și tinerilor însemnătatea sacramentului mirului în viața fiecărui creștin. Atmosfera a fost una de prietenie, PS Petru adresându-le candidaților întrebări din Catehism, întrebări la care copiii au răspuns în cor, fără ezitare.

Momentul culminant și plin de emoții atât pentru cei care urmau să primească Mirul, dar și pentru nași a fost ungerea cu Sfânta Crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos și astfel putem să mărturisim cu tărie credința creștinească. Acest lucru i-a îndemnat și Preasfințitul pe cei miruiți încurajându-i să mărturisească celor din jur bucuria trăită astăzi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, un reprezentant al copiilor care au primit Mirul a ținut cuvântul de mulțumire în numele comunității, după care PS Petru l-a felicitat pe păstorul comunității pentru modul în care i-au pregătit pe copii pentru a ajunge la acest moment important din viața lor.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această binecuvântată zi de "Rusalii la Ferăstrău" în care Duhul Sfânt cu darurile sale a coborât în sufletele copiilor și tinerilor. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători, fie ca bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cu harurile sale, iar darurile Duhului Sfânt primite să aducă rod în viața lor.

Parohia Ferăstrău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 iulie: Ferăstrău: Administrarea Mirului
Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat