Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

ERCIS FM: Ediție specială cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale

Echipa ERCIS FM a realizat o ediție specială vineri, 10 mai 2024, între orele 9.00 și 12.00, pentru a marca a 58-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale în Biserica Catolică de duminică, 12 mai 2024. Au moderat pr. Adrian Blăjuță și pr. Claudiu Bulai. Printre invitați au fost PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, PS Claudiu Lucian Pop, episcop greco-catolic de Cluj Gherla și președintele Comisiei pentru Comunicații Sociale a Conferinței Episcopilor Catolici din România, pr. Francisc Ungureanu, directorul televiziunii catolice Angelus TV, precum și alți preoți și persoanele laice care lucrează sau au lucrat în cadrul Oficiului pentru Comunicații Sociale al Diecezei de Iași. Ediția a fost transmisă în direct la radio, transmisiunea fiind preluată de Angelus TV și pe pagina de Facebook a radioului.

Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale este o bună ocazie pentru Oficiului pentru Comunicații Sociale al Diecezei de Iași de a se face cunoscut, atât referitor la activitățile pe care le desfășoară, cât și referitor la persoanele care lucrează în acest oficiu. În acest sens, echipa de la ERCIS FM a organizat această ediție specială maraton în care s-a vorbit despre Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale și despre Oficiului pentru Comunicații Sociale al Diecezei de Iași.

Au intrat în direct prin telefon sau au fost prezenți în studioul de la ERCIS FM următorii invitați: PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, PS Claudiu Lucian Pop, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla și președintele Comisiei pentru Comunicații Sociale a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), pr. Francisc Ungureanu, director Angelus TV, pr. Ștefan Lupu, rectorul Institutului Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași și directorul Editurii "Sapientia", pr. Iosif Dorcu, preot fidei donum în Franța. Au avut intervenții și membrii Oficiului de Comunicare al Diecezei de Iași: Silviu Dogariu, Ovidiu Bișog, sr. Lenuța Băcăoanu și Florin Dorcu, reprezentând Editura "Presa Bună", Ina Ciutea și Camelia Cuzuc reprezentând Librăria "Presa Bună", Silviu Jitaru, Andrei Oancea, Mariana Faraoanu și Francesca Paula Pelciar reprezentând postul de radio ERCIS FM.

Transmisia video pe Angelus TV și pe pagina de Facebook a radioului a fost realizată de Eduard Lucaci.

Echipa oficiului este completată de pr. Cristian Diac, Alexandra Măriuț, Gabriel Măriuț, Andreea Dima, Alexandra Simon, Laurențiu Dâncă, Laurențiu Timaru (ERCIS FM). De asemenea, echipa de la radio are în componență numeroși realizatori de emisiuni și rubrici, colaboratori și voluntari din întreaga dieceză, numărul lor fiind de peste 50 de persoane.

Ediția a cuprins discuții emoționante, pline de bucurie și voie bună. Aceasta a fost o bună ocazie de a ne povesti pe noi ca oficiu și activitățile noastre. Am dat un chip oficiului și am făcut cunoscut aproape pe fiecare membru al acestuia.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru harurile sale cu care ne însoțește în activitatea noastră și mulțumim dumneavoastră, dragi cititori și ascultători, pentru că ne citiți și ne ascultați formând astfel o mare familie.

Pr. Claudiu Bulai




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat