Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio ERCIS FM - de trei ani "mereu împreună cu tine"

Marți, 19 martie 2024, se împlinesc trei ani de la primele momente ale emisiei postului de radio al Diecezei Romano-Catolice de Iași: ERCIS FM, un eveniment pe care îl vom marca oficial prin Sfintele Liturghii de la ora 10.00, de la Seminarul Mare din Iași, prezidată de PS Petru Sescu, și de la ora 18.00, prezidată de PS Iosif Păuleț în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, la ora 18.00, dar și prin ediții speciale realizate în intervalul orar 13.00-17.00 la Radio ERCIS FM.

Cu bucurie și recunoștință în inimi, ne apropiem de ziua de 19 martie, o zi importantă pentru radioul Diecezei de Iași, ERCIS FM, pentru că este ziua sa de naștere, dar și sărbătorirea Sfântului Iosif, cel care a fost ales ca, alături de Sfânta Fecioară Maria, să vegheze pașii acestui proiect de suflet pentru atâtea suflete.

Se împlinesc trei ani de la acel moment binecuvântat, o ocazie deosebită pentru a reflecta asupra drumului pe care l-am parcurs împreună și pentru a aduce mulțumiri lui Dumnezeu pentru harurile pe care le-a revărsat asupra acestui proiect dorit de mult timp. Deși sunt doar trei ani de emisie pe care îi sărbătorim, putem spune că Radio ERCIS FM a crescut frumos, atât prin acoperirea considerabilă, cât și prin programele diversificate care pot fi ascultate și care bucură atâtea inimi, din țară sau de peste hotare, catolici sau de alte confesiuni, glasul radioului fiind amplificat prin colaborarea frumoasă pe care o avem cu postul de televiziune catolic Angelus TV. Acest post de radio are deja un rol semnificativ în promovarea valorilor creștine, răspândirea învățăturii catolice și crearea unei comunități mai strânse de credincioși, mereu cu binecuvântarea și însoțirea păstorului Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț, care, alături de PS Petru Sescu și de PS Petru Gherghel, a susținut mereu acest mijloc de comunicare în slujba Episcopiei de Iași.

După primul an, deși nu erau foarte mulți ascultători, radioul emițând doar online, echipa nu s-a descurajat și a rămas împreună și în următorii doi ani, fie la microfon, fie la butoane, ca să le spună ascultătorilor: "Bun-găsit, dragi ascultători ERCIS FM!". Cei peste 50 de colaboratori și voluntari, oameni disponibili să împărtășească din experiența și talanții proprii, nu au precupețit dăruirea și efortul pe mai departe pentru a se pune în slujba cuvântului lui Dumnezeu, aducând lumină în casele și în inimile ascultătorilor. S-a format o comunitate puternică și unită, alcătuită din ascultători devotați și o echipă dedicată. Fiecare zi petrecută alături de ascultători a fost o binecuvântare, iar impactul pe care l-a avut radioul în viețile ascultătorilor, împărtășit în diferite ocazii, ne încurajează să continuăm să împlinim această misiune cu inimă deschisă.

În mijlocul atâtor zgomote, credem că ERCIS FM este un glas suav, liniștitor, care continuă să aducă un pic de pace, de liniște, de calm. Astfel, cei care ascultă ERCIS FM pot să fie însoțiți de cuvântul lui Dumnezeu acasă, dar și pe drum: prin cântece de suflet, cu un mesaj pentru inimă, prin emisiuni de spiritualitate și informare, prin Liturghii, adorații și rugăciuni, prin sfântul Rozariu și prin emisiuni culturale și educative, pentru că prin toate acestea, la un radio creștin, ne vorbește Dumnezeu.

La ceas aniversar, îi mulțumim Domnului pentru tot ceea ce ne-a oferit și îl rugăm să ne ghideze în continuare cu lumina sa divină pentru a putea rămâne fideli misiunii noastre de a împărtăși cu ascultătorii radioului bucuria credinței catolice, iar ERCIS FM să continue să fie un loc de refugiu spiritual, de încurajare și de creștere pentru fiecare ascultător.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie minunată. Fără sprijinul ascultătorilor, nu am fi putut ajunge la această etapă din viața radioului. Împreună să continuăm să răspândim lumina evangheliei și să aducem speranța și pacea în inimile oamenilor.

Sfântul Iosif împreună cu Sfânta Fecioară Maria să mijlocească de la dătătorul tuturor harurilor binecuvântare, iar pe toți binefăcătorii noștri să-i răsplătească așa cum știe el cel mai bine!

Pr. Adrian Blăjuță,
director Radio ERCIS FM

* * *

Radio ERCIS FM a fost lansat pe platforme on-line la 19 martie 2021, în sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, având ca moto: "Mereu împreună cu tine", și emite pe frecvențe radio FM în municipiul Bacău (și împrejurimi) - 107 MHz, municipiul Piatra Neamț (și împrejurimi) - 89,8 MHz și municipiul Roman (și împrejurimi) - 88,3 MHz.
ERCIS FM poate fi recepționat și on-line, pe www.ercisfm.ro, prin aplicațiile ERCIS FM de pe telefoanele mobile (cu Android sau iOS) sau prin apel telefonic cu tarif normal/minute naționale 0315040409, dar și în rețelele de cablu TV, prin rețeaua DIGI (RCS & RDS) și Vodafone-UPC.
Pe pagina Facebook a radioului facebook.com/ercisfm.ro credincioșii pot fi la curent cu programul și noutățile radio. Pe aplicațiile ERCIS FM pe telefoane și pe site-ul radioului (ercisfm.ro) pot fi reascultate multe dintre emisiunile difuzate, sub formă de podcast.




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat