Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Împreună cu soțul la întâlnirea coordonatorilor pastorației familiei la Timișoara

În zilele de 12 și 13 martie 2024, la Timișoara, a avut loc întâlnirea directorilor de oficii pentru familie din cadrul diecezelor și eparhiilor din România și Rep. Moldova. La inițiativa părintelui Felician Tiba, coordonatorul pastorației familiei în Dieceza de Iași, am participat și noi, familia Andreia și Vasile Tudosca.

Misiunea noastră în cadrul acestei întâlniri, alături de alte două familii, a fost aceea de a da mărturie despre ceea ce înseamnă rolul nostru de formatori-modele pentru proprii copii, dar și pentru ambientul în care trăim.

În cadrul intervenției noastre am descris momentul în care Dumnezeu ne-a întâlnit, cum ne-a călăuzit de-a lungul celor zece ani de căsătorie și cum ne-a ajutat să-l percepem, fie ca pe un sprijin, fie ca pe un refugiu, mai ales în momentele dificile.

Nu am putut să nu amintim rolul pe care îl are Oficiul pentru Pastorația Familiei din dieceza noastră în tot ceea ce înseamnă pregătirea pentru căsătorie, dar și viața de familie în general.

Ne-am bucurat să remarcăm că Biserica în general, Dieceza de Iași în special, știe cu adevărat să stea alături familiei. Am simțit această grijă în toate aceste două zile de întâlnire, atât din atitudinea responsabililor, cât și din conținutul celor prezentate.

Dincolo de multele lucruri frumoase pe care le-am auzit, la care am adăugat și mărturia noastră, zic eu, a unei familii normale, cu bune și grele, ca să nu zic, cu rele, aș vrea să mulțumesc împreună cu soțul meu în primul rând lui Dumnezeu care ne-a chemat la viața de familie și care între timp ne-a oferit doi copii minunați, punându-ni-l între timp și pe al treilea în cutia de cadouri.

Mulțumim episcopului nostru pentru că susține familiile din dieceză, dar și părintelui nostru paroh din Parohia Pașcani, Mihai Cătău, care prin rugăciunea și sacrificiile sale ne oferă zilnic hrana euharistică, precum și celelalte sacramente. Nu în ultimul rând am vrea să mulțumim tuturor participanților la această întâlnire, familiei Alexandra și Gabriel Măriuț, alături de care am petrecut două zile minunate, grupului de la București, ca și părintelui Felician care a crezut în noi.

Sfântă Familie de la Nazaret, binecuvântează familiile noastre!

Andreia și Vasile Tudosca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 și 13 martie: Timișoara: Întâlnirea națională a reprezentanților pentru pastorația familiilor din diecezele și eparhiile din România

* * *

Timișoara: Întâlnirea națională a reprezentanților pentru pastorația familiilor din diecezele și eparhiile din România




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat