Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zilele Porților Deschise 2024 la Seminarul Mare Diecezan

În perioada 8-10 martie 2024, Seminarul Mare "Sfântul Iosif" din Iași a organizat Zilele Porților Deschise, cu motoul "Plini de bucurie în speranță" (Rom 12,12). Această inițiativă a oferit posibilitatea tuturor tinerilor care doresc să participe la o experiență vocațională să trăiască pentru câteva zile în atmosfera în care se desfășoară formarea candidaților la Sfânta Preoție.

Pe parcursul celor trei zile, cei 26 de tineri care s-au înscris pentru a lua parte la această activitate au avut ocazia de a cunoaște îndeaproape programul spiritual și formativ al seminariștilor.

Zilele Porților Deschise au inclus, în desfășurarea lor, întâlniri cu corpul formativ al Seminarului Mare Diecezan, colocvii spirituale, activități sportive și recreative, dar și oportunitatea de a înțelege din interior modul în care candidații la ordinele sacre sunt pregătiți pentru slujirea poporului lui Dumnezeu.

Pe lângă salutul Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, al părintelui rector, pr. Ștefan Lupu, participanții au ascultat și mărturii ale seminariștilor. Studenții din anul VI au oferit, de asemenea, un moment cultural-artistic, pe tema alegerilor importante din viață.

Ultima zi a activității a avut în centru celebrarea Sfintei Liturghii și un moment concluziv alături de corpul formativ.

Redăm și o mărturie a unui participant, Ioan-Marco Petrișor, elev în clasa a XI-a la Seminarul liceal "Sfântul Iosif" din Bacău: "Experiența inedită pe care am trăit-o în aceste zile a fost una benefică pentru reînnoirea vocației mele și decisivă în luarea unei hotărâri cu privire la viitorul meu. Am apreciat enorm dedicarea seminariștilor în toate activitățile propuse de Seminar. Au avut grijă de noi și ne-au pus la dispoziție toate lucrurile de care aveam nevoie. Un alt aspect care mi-a plăcut aici este faptul că am cunoscut oameni noi, poveștile lor și motivul pentru care au ales să participe la Zilele Porților Deschise. Mi-am făcut mulți prieteni cu care cu siguranță voi ține legătura și sper ca ei să-mi fie viitori colegi în Seminar".

Dominik Panaitescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-10 martie: Iași: Zilele Porților Deschise 2024 la Seminarul Mare Diecezan. Foto: Marcelin-Paul Balan

(Preluare www.itrciasi.ro)

* * *

TVR Iași: "Lumina creștinului", ediția "Seminarul și drumul spre Preoție" (9 martie 2024)




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat