Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Brusturoasa: Misiuni populare

În perioada 29 februarie - 3 martie 2024, credincioșii din comunitatea catolică "Petru și Paul" din Brusturoasa, jud. Bacău, și cei din filiala Cuchiniș au participat la misiunile populare conduse de părintele predicator Gabriel Ciobanu, paroh la Vizantea, jud. Vrancea.

Din dorința de a cunoaște și trăi milostivirea lui Dumnezeu au loc aceste misiuni populare, un mijloc de trezire spirituală și de redescoperire a adevăratelor valori creștine, mijloc care trebuie să ne călăuzească pașii și viața spre primirea Învierii, adevăratul motiv al credinței noastre.

Prin învățătura expusă și modul frumos de a prezenta, părintele Gabriel Ciobanu a pătruns și a mișcat inimile credincioșilor prezenți la sfintele Liturghii, provocându-ne să medităm la teme importante.

Ne-a vorbit despre sămânța credinței pe care părinții o sădesc în inima copiilor lor în perioada copilăriei, printr-o educație esențială pentru formarea viitorului lor, în sprijinul căreia Biserica și școala se alătură, întărind-o.

După care ne-a vorbit despre inima omului, despre "casa sufletului" fiecăruia dintre noi, de unde reușim să scoatem și bune și rele și că cel mai important este să urmăm învățătura lui Isus, care spune că smerenia aduce pace în inimile noastre.

Apoi ne-a îndemnat să medităm la conștiința noastră, cea care ne ține pe calea cea dreaptă, ca un GPS care nu ne lasă să ne rătăcim, în ea fiind sădit adevărul divin. Iar cu o atenție sporită, putem împlini voia lui Dumnezeu.

Pentru ca, la final, să abordeze tema credinței, punând accent pe problematica de fond și mai puțin pe cea de formă, credință ca dar al lui Dumnezeu pentru noi, care ne arată cui trebuie să aparținem: cu Dumnezeu suntem totul, iar în lipsa lui, e doar mândria de a fi ceva.

La sfârșitul zilelor de misiune, părintele paroh Florin Jitaru i-a mulțumit părintelui predicator pentru prezența sa și cuvintele edificatoare ale acestui timp de har, părintelui decan de Moinești, Costel Țăranu, dar și credincioșilor, pentru răspunsul afirmativ la chemarea milostivă a lui Dumnezeu.

Prof. Petru Farcaș




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat