Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Târg de mărțișor 2024 organizat de Caritas

O zi plină de bucurie și generozitate: Târgul de mărțișor caritabil organizat duminică, 25 februarie 2024, de Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași la Catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regină" din Iași.

Ca în fiecare an, mărțișorul vestește sosirea primăverii, reîntoarcerea la viață, prin trimitere la credință, unitate, iubire pentru semeni.

Și anul acesta, în dor de tradiții, beneficiarii alături de voluntarii și angajații asociației noastre au intrat în atelierul de creație și au confecționat manual mărțișoare și obiecte pline de suflet și culoare.

La acest târg, o varietate impresionantă de mărțișoare au fost expuse spre vânzare, fiecare obiect având o poveste și o mână pricepută care l-a creat.

Fondurile strânse din vânzarea mărțișoarelor (4.296 lei) vor fi direcționate către programele Caritas, menite să sprijine copiii, familiile defavorizate și refugiații beneficiari. Fiecare achiziție a fost, deci, nu doar un act de apreciere pentru frumusețea lucrurilor "handmade", ci și un gest de solidaritate.

Cu gratitudine și recunoștință, dorim să mulțumim tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui târg memorabil. Eforturile colective ale beneficiarilor, voluntarilor, angajaților Caritas și a întregii comunități au făcut posibilă transformarea unei simple zile într-o experiență de neuitat. Evenimentul a fost un adevărat succes, aducând împreună oameni de toate vârstele pentru a sprijini cauza noastră.

Nu în ultimul rând, gândul nostru de recunoștință se îndreaptă către Catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regină" din Iași, gazda evenimentului care de fiecare dată ne este alături și promovează cauzele noastre.

O primăvară frumoasă tuturor!

Petronela Maftei
responsabil comunicare

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 februarie: Iași: Târg de mărțișor 2024 organizat de Caritas




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat