Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași

În perioada 23-25 februarie 2024 comunitatea Parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Iași a avut privilegiul de a-l primi în mijlocul ei pe Preasfințitul Iosif Păuleț în cadrul vizitei pastorale, însoțit de pr. Alexandru Roca, econom diecezan.

PS Iosif a deschis programul pastoral fiind alături de enoriași atât la Calea Sfintei Cruci, cât și la Sfânta Liturghie de deschidere, prezidată, desigur, de Excelența Sa. Persoanele prezente în Biserică au fost încântate să îl aibă în mijlocul lor pe păstorul diecezei, astfel încât, după Liturghie, au rămas prezente alături de episcop pentru a împărtăși experiențe și gânduri.

În aceeași seară a urmat întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor prezente în parohie, PS Iosif dorind să afle problemele întâmpinate de-a lungul timpului și modul în care se desfășoară activitățile principale ale comunității.

În următoarea zi, episcopul a avut ocazia să întâlnească majoritatea credincioșilor parohiei, atât prin intermediul celebrării Sfintei Liturghii, cât și prin prezența în cadrul diverselor întâlniri desfășurate atât cu reprezentanții Consiliului Parohial, cât și cu tinerii, adolescenții, copiii și membrii corului de tineri "Jubilate".

Deși timpul a fost unul limitat, PS Iosif a dorit să își dedice cât mai mult timp discuțiilor deschise, dar și formării spirituale, astfel încât, în cadrul întâlnirii cu tinerii parohiei, acesta a prezentat 10 pași pentru a le întări viața de credință.

Vizita pastorală s-a încheiat cu Liturghia solemnă de duminică, la ora 11:00, în urma căreia s-a desfășurat o ultimă întâlnire: cea cu membrii corului mare al parohiei.

Comunitatea Parohiei "Sfântul Anton" este deplin recunoscătoare pentru zilele în care a avut ocazia să îl aibă în mijlocul ei pe păstorul Diecezei de Iași, membrii parohiei îi mulțumesc din suflet pentru timpul și suportul oferit și îl asigură pe PS Iosif Păuleț de susținerea în rugăciune.

Bianca Dogariu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-25 februarie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat