Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la Zilele Porților Deschise la Seminarul Mare Diecezan

În perioada 8-10 martie 2024, Seminarul Mare Diecezan din Iași organizează Zilele Porților Deschise, eveniment în timpul căruia tinerii de clasa a XI-a și a XII-a, precum și cei care au absolvit deja liceul vor avea posibilitatea să trăiască o profundă experiență vocațională.

Tema acestor zile va fi: "Plini de bucurie în speranță" (Rom 12,12). Acesta este și motoul ales de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului din luna noiembrie 2023 prin care îi invită pe tineri să trăiască cu entuziasm propria vocație: "Voi, tinerii, sunteți speranța plină de bucurie a unei Biserici și a unei omeniri mereu pe cale. Aș vrea să vă iau de mână și să parcurg împreună cu voi calea speranței. Aș vrea să vorbesc cu voi despre bucuriile și speranțele noastre, dar și despre tristețile și angoasa din inimile noastre și din omenirea care suferă (cf. Gaudium et spes 1)".

Tinerii care doresc să facă un discernământ al propriei vocații și vor să cunoască mai multe despre formarea în Seminarul Mare Diecezan din Iași sunt invitați să participe la aceste Zile ale Porților Deschise.

Din program vor face parte întâlniri cu seminariștii, cu părintele rector, cu părinții spirituali și formatori, momente de destindere și recreație, participarea la rugăciunea în comun, prezentarea seminarului și a capelei, vizitarea Iașiului și altele.

Mulțumim preoților formatori de la Seminarul liceal din Bacău, preoților parohi și vicari, precum și comunităților parohiale pentru sprijinul acordat vocațiilor la sfânta Preoție. Vă rugăm să răspândiți acest anunț despre Zilele Seminarului în comunitate și să-i încurajați pe tineri să facă o astfel de experiență.

Pot participa tineri (băieți) catolici cu vârsta cuprinsă între 17 și 30 de ani.

Sosirea la seminar va fi vineri, 8 martie, în jurul orei 17.00. Participanții vor beneficia de cazare și masă la seminar. Programul se încheie duminică, 10 martie, după-amiază.

Pentru o bună organizare a acestui moment, persoanele care doresc să participe sunt rugate să-și anunțe prezența sunând la numărul de telefon al pr. Gabriel-Iulian Robu (0754.299.547) sau al pr. Cristian Bîrnat (0742.545.218) sau trimițând un email pe adresa secretar@itrc.ro până miercuri, 6 martie 2024.

Cu încredere în lucrarea lui Isus, Bunul Păstor, care își cheamă din fiecare generație martori ai bunătății sale, îi așteptăm pe tineri la Zilele Seminarului.

Pr. Ștefan Lupu,
rector




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat