Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Schio: Sărbătorind-o pe Sfânta Bakhita

Sfânta Bakhita este amintită de Papa Benedict al 16-lea în enciclica Spe Salvi, iar Papa Francisc o numește protectoarea persoanelor care suferă orice formă de sclavagism.

Ne este dragă și nouă, românilor, străini pe aceste locuri ca și ea; la altarul ei, unde este înmormântată, de multe ori ne facem drum special pentru a-i prezenta rugăciunile, pentru a-i cere ajutorul în a trăi liberi, în a face voința Tatălui la școală, în familie, în societate. Comunitatea română din Schio are un devotament deosebit pentru Sfânta Bakhita, deoarece biserica în care se celebrează Liturghia în limba română se află în aceeași parohie unde se află sanctuarul dedicat ei. De asemenea, credincioșii participă la animarea celebrărilor, precum a fost aceea a sfințirii monumentului "Bakhita eliberatoarea asupriților" din vara anului 2023, la care a fost prezent cardinalul Pietro Parolin, dar și animarea Liturghiei din 8 februarie, devenită tradiție în ultimii ani.

Liturghia solemnă din sărbătoarea Sfintei Bakhita este o ocazie care ne permite să-i amintim pe cei dragi nouă, apropiați și depărtați, cei pe care i-am întâlnit în viața noastră sau care au trecut prin orașul Schio.

Comuniunea de la Liturghie cu preoții din localitate, sau invitați, episcopul emerit de Chioggia, PS Adriano Tessarollo, și oficialitățile orașului a fost un moment de intensă creștere interioară; ne-am întors acasă păstrând în inimă seninătatea, bunătatea, speranța și încrederea extraordinară a Sfintei Bakhita în Dumnezeu, unicul ei "patron" care i-a oferit adevărata eliberare!

Păstrăm în suflet îndemnul de la predică al episcopului Adriano. Deseori în viață ne plângem de situația în care ne aflăm sau ne considerăm victime pentru anumite momente pe care le-am trăit, însă Sfânta Bakhita mulțumea pentru tot ce a trăit, pentru toate persoanele întâlnite (și știm ce fel de persoane a întâlnit și cât a avut de suferit). Ea ne invită să trăim cu credință și speranță fiecare clipă a vieții, pentru că Domnul ne este mereu aproape cu iubirea sa.

Sfântă Bakhita, roagă-te pentru noi!

Maria Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Schio: Sărbătorind-o pe Sfânta Bakhita




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat