Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Consiliul director al Asociației Kolping Moldova

Sâmbătă, 10 februarie 2024, a avut loc la Oituz în Centru Educațional primul consiliu director al Asociației Kolping la nivel diecezan din acest an. Au fost prezenți membri ai asociațiilor din Ploscuțeni și Oituz, președinți ai asociațiilor și lideri de tineret. A fost resimțită lipsa praeses-ului, pr. Ștefan Ciubotaru, căruia îi mulțumim și pe această cale pentru anii în care ne-a fost alături în acest parcurs asociativ.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea acțiunilor desfășurate în anul 2023, acțiuni care mențin asociația vie. Printre acestea au fost amintite Calea Crucii de pe dealul Ciciola de la Valea Mare, Tabăra de muncă de la Ploscuțeni, predarea steagului asociației care va fi purtat în cadrul Drumeției pentru Pace care va avea loc la Timișoara anul acesta, proiectul Familii pentru Familii desfășurat în comunitatea din Oituz în colaborare cu asociația Caritas, dar și drumul Mariei și al lui Iosif, acțiune inițiată de tinerii din Oituz.

Informările de la nivel național au adus în discuție Drumeția pentru Pace Kolping Europa, Timișoara, 9-12 mai, acțiune aflată la a 55-a ediție și pentru a doua oară în România. De asemenea, s-a discutat despre Adunarea Generală a Kolping România care va avea loc la Iași, în perioada 30.08 - 1.09.2024, moment la care vor fi prezenți membri ai asociațiilor din România, dar și invitați de peste hotare. La nivel diecezan, au fost propuse următoarele acțiuni pentru anul 2024: Calea Crucii pe dealul Ciciola (23 martie), Calea Crucii pentru Pace pe traseul Oituz-Târgu Ocna (17 martie), Tabăra de muncă de la Ploscuțeni (26-30 aprilie), proiectul "Familii pentru Familii" (în perioada Adventului).

În ceea ce privește activitatea tinerilor din asociație, Vlăduț Ciorbă, liderul la nivel național, a prezentat activitatea de până acum, dar și proiectele pe care le au în vedere pentru a fi desfășurate în viitor, printre care: Tabăra de muncă de la Rusca Montană din februarie, Întâlnirea Kolping Tineret Europa din Timișoara în colaborare cu Organizația Caritas, Gala Voluntariatului care va fi desfășurată la Oituz și va aduna voluntarii din toată țara, întâlnirea cu tinerii din Regensburg, Germania, parteneri ai tinerilor din Asociația Kolping Moldova și proiectul "Decorăm suflete", ce va avea loc la Brașov, având ca beneficiari persoane defavorizate din comunitate.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate persoanele care au depus efortul și energia necesare ca toate acestea să se întâmple și în rugăciunile noastre cerem ca aceste eforturi să fie răsplătite pe măsura binelui făcut.

Monica Benedic,
președinte Kolping Moldova




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat