Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus

La 8 februarie 2024, comunitatea din Barticești și Familia Iubirii Milostive au avut bucuria de a o cinsti pe Maica Speranța a lui Isus, printr-o Liturghie pontificală prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marius Sabău a adresat un cuvânt de salut Preasfințitului Petru Sescu, părintelui Cristian Blăjuț, OFMConv., responsabil pentru Viața Consacrată, preoților din jurul altarului, persoanelor consacrate și întregii comunități.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost ținut de pr. Iulian Butnaru care a evidențiat câteva aspecte legate de frumoasa chemare a Maicii Speranța, evidențiind rolul ei ca mijlocitoare între oameni, continuitatea acestei chemări fiind ghidată cu demnitate și devotament de către Slujitoarele și Fiii Iubirii Milostive. De asemenea, a subliniat faptul că este foarte important ca fiecare om să-și însușească chemarea prin autenticitatea dialogului cu Dumnezeu.

Un alt aspect menționat a fost referitor la sfințenie, care este un proces al perfecțiunii menținut prin iubire. Acest proces are loc exclusiv prin deschiderea inimii și dorință arzătoare, similară cu cea exprimată de Maica Speranța.

Iubirea nu se rezumă doar la bucurie și împlinire, a continuă pr. Iulian, ci implică și sacrificiu prin renunțarea la sine, îndrumând către apropierea de Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marius Sabău a exprimat recunoștința față de surorile Slujitoarele Iubirii Milostive, pentru implicarea lor în comunitate și pentru mărturia lor plină de bucurie în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui. De asemenea, a adus mulțumiri și Fiilor Iubirii Milostive pentru colaborarea frumoasă și rodnică, credincioșilor care fac parte din Asociația "Laicilor Iubirii Milostive", corului și tuturor celor care s-au implicat în organizare și în pregătirea acestei frumoase sărbători.

Transmitem un gând de mulțumire către toți cei care au participat la Sfânta Liturghie în memoria Maicii Speranța, apostol al Iubirii Milostive.

Familia Iubirii Milostive și personalul Centrului de zi "Maica Speranța"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Barticești: Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat