Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Văleni: Vizita Preasfințitului Petru Sescu

Credincioșii din Parohia Văleni au avut parte de o mare bucurie, duminică, 11 februarie 2024, când în mijlocul lor a poposit ca oaspete episcopul auxiliar Petru Sescu. Preasfințitul a amintit, printr-un moment emoționant la predică, că Dumnezeu ne iubește pe toți la fel, prin analogia celor doi frați gemeni, iar "păcatul este lepră pentru suflet".

Timpul petrecut împreună, deși trecător și unic în aceeași măsură, a fost trăit cu intensitate și responsabilitate cu gândul ca noi să trăim cugetând la veșnicie și la Dumnezeu. Cuvintele sfinției sale au adus înțelepciune și lumină în viețile crredincioșilor.

Am trăit cu mare bucurie această întâlnire. A venit ca păstor, dar și ca prieten, cu un gând nobil de a ne aduna sub mantia și brațele ocrotitoare ale lui mamei noastre Maria, care ne-a întâmpinat cu iubire și milostivire, ca să mergem împreună spre Isus, fiul ei și mântuitorul nostru.

Ne-am simțit într-o atmosferă de iubire, de comuniune și de bucurie sufletească, uniți în credință, așezând pe umerii noștri fragili bogăția darurilor vieții și ale credinței, moștenire și tezaur sfânt pe care trebuie să-l apărăm și să-l transmitem generațiilor viitoare.

Ne-am adunat pentru câteva momente în biserica lui Cristos și nu trebuie să uităm că am fost părtași la o sfântă și binecuvântată întâlnire cu păstorul nostru sufletesc, convocați sub aripile ocrotitoare ale Mamei lui Isus și ale Mamei noastre cerești, care nu are altă menire decât să ne invite mereu lângă Fiul ei, mântuitorul și prietenul nostru divin.

Am primit în acel moment de har o sfântă declarație de iubire și o mare chemare: Să mergem împreună spre a-l întâlni pe cel care ne cheamă să-l urmăm pe Fiul său, care este bucuria și pacea noastră, Cristos, Domnul și mântuitorul nostru, dornic să ne umple inima de un nou avânt pe drumul vieții și al credinței noastre!

Sperăm să rămână întotdeauna o lumină în viața oamenilor prin intermediul cuvintelor de învățătură și prin exemplul de viață și îi mulțumim pentru tot ceea ce face pentru enoriași și pentru modul în care ne îndrumă și ne susține pe calea credinței.

Antonina Dămoc




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat