Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate - zona Bacău

Duminică, 4 februrarie 2024, în comunitatea parohială "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra, persoanele consacrate din zona Bacău s-au întâlnit pentru a sărbători Ziua Mondială a Vieții Consacrate. Tema întâlnirii a fost Viața consacrată în marea familie a Bisericii, la care au participat aproximativ o sută de persoane consacrate (frați, surori, laici consacrați) din mai multe ordine religioase, congregații și institute de viață apostolică.

După ce au fost întâmpinate cu bucurie, la oratoriul de lângă biserică, de Frații Franciscani Conventuali, păstorii comunității, și de Surorile Franciscane Misionare de Assisi din localitate, la ora 09.30 a urmat o frumoasă meditație pregătită de părintele Mihai-Augustin Folner OCarm. În reflecția sa, pr. Augustin a scos în evidență importanța familiei și faptul că Biserica este Marea familie a lui Dumnezeu. Familia persoanelor consacrate trăiește la înălțimea chemării sale în măsura în care îl are în centrul existenței sale pe Isus Cristos. Un alt aspect relevant scos în evidență la această meditație a fost acela de a redescoperi frumusețea vieții consacrate, unitatea ei, puterea sa care vine din faptul că Isus Cristos este prezent în modul nostru de a ne trăi relațiile personale, de a ne oferi viețile în slujba celorlalți, de a primi diversitatea și de a ne bucura de ea.

Pentru noi, în calitate de persoane consacrate, a fi familie este ceva natural, face parte din natura vocației noastre. Noi, nu doar că ne hrănim din Biserică, familia lui Dumnzeu, dar hrănim Biserica prin familia noastră. După aceste cuvinte de încurajare și pline de har a urmat Sfânta Liturghie precedată de procesiunea cu lumânări, la care s-au alăturat mai mulți preoți care au dorit să participe la această frumoasă sărbătoare.

Celebrarea euharistică a fost prezidată de părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al Provinciei Franciscane Conventuale "Sfântul Iosif" din România care, la finalul Sfintei Liturghii, ne-a transmis un mesaj de felicitare și încurajare din partea episcopului greco-catolic de Lugoj, responsabil cu persoanele consacrate din România la nivelul Conferinței Episcopilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate. Cuvântul de învățătură a fost ținut de către părintele Andrei Laslău SDB care, la lumina Sfintei Evanghelii, a adresat tuturor celor prezenți invitația de a se lăsa întâlniți și vindecați de Isus, cât și la slujirea lui Dumnezeu și a semenilor.

După Sfânta Liturghie a urmat prânzul oferit de o familie la restaurantul din localitate, căreia îi mulțumim pentru generozitate, unindu-ne în rugăciune pentru ca bunul Dumnezeu să îi răsplătească și să le dăruiască odihnă veșnică tuturor răposaților familiei.

După masă, ne-am întors la oratoriu, unde a urmat un program recreativ animat de părintele Clement Tălin OFMConv. împreună cu sora Clementina Gîrleanu OA.

Programul s-a încheiat cu o oră de adorație euharistică animată de părintele Vlad-Bogdan Bejan OFMConv., timp în care i-am oferit lui Cristos bucuriile și jertfele noastre și la finalul căreia am primit binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.

Un gând de mulțumire îl adresăm părintelui paroh, Iacob Fabian, responsabililor din zona Bacău, tuturor preoților și surorilor care s-au implicat și s-au îngrijit ca această sărbătoare să fie atât de frumoasă. Bunul Dumnezeu să-i răsplătească cu harurile sale pentru toate eforturile pe care le-au depus.

Sr. Magda Paliștan, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 februarie: Luizi-Călugăra: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate - zona Bacău




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat