Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dublă sărbătoare la Săbăoani: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Mihail" și sfințirea orgii istorice

În Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani, la inițiativa părintelui paroh Irinel-Iosif Iosub, s-au desfășurat misiuni populare în perioada 1-4 februarie 2024, în cadrul cărora predicator a fost părintele Daniel Iacobuț, paroh al catedralei "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. În cadrul Sfintei Liturghii de încheiere a misiunilor a fost sfințită și binecuvântată orga de ÎPS Aurel Percă fiind prezent și PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Joi, 1 februarie 2024, în cadrul Sfintei Liturghii de deschidere a misiunilor, părintele paroh Irinel l-a invocat pe Duhul Sfânt să coboare asupra părintelui predicator și să ne împărtășească cu generozitate cuvântul lui Dumnezeu, iar nouă să ne deschidă inimile pentru ca acest cuvânt să pătrundă, să rămână în inima noastră și să aducă roade pentru viața cea veșnică.

Fraza dominantă care ne-a însoțit pe tot parcursul acestor zile pline de har, care au însemnat pentru noi adevărate exerciții spirituale, a fost "Dobândește-ți o inimă și veți putea fi mântuiți" cuvinte care au aparținut Sfântului Pamvo, alături de îndemnul de a învăța să ne oglindim în Domnul.

În cadrul Sfintei Liturghii de duminică 4 februarie, ÎPS Aurel Percă a sfințit și binecuvântat orga, care este instrument valoros de patrimoniu, păstrat în starea sa originală și care a fost reparată și recondiționată în ultimii doi ani.

La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh Irinel i-a mulțumit părintelui predicator pentru că în aceste zile datorită experienței și a unei vieți dedicate studiului, ne-a vorbit atât de frumos despre Dumnezeu care este iubire. Părintele paroh a felicitat întreaga comunitate pentru faptul că în aceste zile s-a apropiat de sfintele sacramente într-un număr mare. Le-a mulțumit ÎPS Aurel Percă și PS Petru Sescu pentru grija și sprijinul acordat comunității noastre, iar domnului primar Florin Vîrga pentru tot sprijinul acordat în realizarea proiectului de recondiționare a orgii.

ÎPS Aurel Percă și-a manifestat bucuria de a fi prezent printre noi, de a participa la această Sfântă Liturghie și l-a felicitat pe părintele paroh Irinel pentru curajul, pe care l-a avut în realizarea acestui frumos proiect.

"Cântatul la orgă este manifestarea unei voințe marcate de viziunea veșniciei" spunea Charles Marie Widor. Ne-am convins de acest lucru la finalul Sfintei Liturghii în cadrul concertului susținut de maestrul Alexandru Catău, organist titular al Bisericii "Sfântul Francisc de Sales" din Paris.

Noi, comunitatea din Săbăoani, pentru toți oamenii de bună credință care au pus umărul într-un fel sau altul la realizarea acestui proiect istoric, dorim să adresăm un mare mulțumesc, iar după cum bine știm "Bine nu se vede decât cu inima. Esețialul este invizibil pentru ochi" așa cum scria Antoine de Saint-Exupéry în opera sa Micul Prinț.

Camelia Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 februarie: Dublă sărbătoare la Săbăoani: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Mihail" și sfințirea orgii istorice

* * *

* * *




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat