Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Lilieci

Cu multă bucurie și entuziasm creștinesc, comunitatea Parohiei "Sfântul Gheorghe" din Lilieci l-a primit în mijlocul ei pe Preasfințitul Iosif Păuleț, cu ocazia vizitei pastorale desfășurate în perioada 2-4 februarie 2024.

Această întâlnire începută probabil nu întâmplător în prima vineri din lună dar și la începutul novenei și cuvintele Preasfințitului de la predică ne-au amintit faptul că biserica o reprezintă credincioșii care participă la întâlnirea cu Dumnezeu de la fiecare Sfântă Liturghie, care își înalță rugăciunile către Tatăl ceresc plini de speranță, dar și cei care își mărturisesc credința în orice alt context social. Împreună am redescoperit importanța cultului către Inima Preasfântă a lui Isus și Inima Neprihănită a Mariei, prin îndemnul practicării rugăciunii atât în biserică cât și în familii.

Excelența sa a avut și o întâlnire cu cele două consilii de la nivelul parohiei noastre, Consiliul pastoral și Consiliul economic, întâlnire care s-a desfășurat sub forma unor discuții despre proiectele și obiectivele atinse în anul 2023 dar și a țintelor propuse pentru anul 2024.

Discuțiile avute de Preasfințitul episcop cu comunitatea au fost de bun augur, credincioșii prezenți nesfiindu-se să adreseze întrebări la care Excelența sa a răspuns cu deschidere, înțelegere și compasiune.

Preasfințitul Iosif Păuleț a dorit un "dialog" tăcut și cu sufletele din cimitir, dar și vizitarea bolnavilor, care a fost o experiență grăitoare pentru cei aflați în suferință, pentru cei răposați prin rugăciunile adresate pentru sufletele acestora.

Cuvintele de mulțumire pentru această vizită pastorală, adresate de Părintele paroh Sorin Bereș la finalul Sfintei Liturghii de încheiere, au fost o trecere în revistă a evenimentelor petrecute în cele trei zile iar adresarea Preasfințitului episcop către comunitate a fost una înălțătoare, de apreciere pentru munca depusă de părintele paroh în parohie cu dârzenie, abnegație și dăruire.

Cele trei zile, de o însemnătate deosebită pentru comunitatea noastră, s-au dorit a fi un exercițiu de apropiere duhovnicească, de redescoperire a substanței credinței creștine dar și de dialog prietenesc între Excelența sa și comunitățile pe care le păstorește, înțelegând faptul că fiecare om are misiunea sa, "talantul" său pe care trebuie să-l facă cunoscut lumii și să-l înmulțească prin răspândirea evangheliei și a învățăturilor sale, sperând în mântuirea veșnică.

Antonina Daviduță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-4 februarie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Lilieci

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat