Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea foștilor logodnici la un an de la căsătorie

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian s-au întâlnit foștii participanți la cursul pentru logodnici din anul 2023. Au fost prezente paisprezece perechi din cele o sută patruzeci și două participante.

Inițiativa revine Oficiului pentru Pastorația Familiei, care îi reîntâlnește pe foștii logodnici la un an, la cinci ani și la zece ani de la căsătorie.

Și anul acesta am răspuns invitației pr. Felician Tiba, coordonatorul pastorației familiei în Dieceza de Iași, și ca de obicei nu am regretat. Părintele a făcut o trecere în revistă a ceea ce a însemnat anul pe care l-am petrecut împreună ca soți, după care ne-am bucurat să le reauzim și pe câteva din doamnele care au colaborat la acest frumos și interesant curs, respectiv doamna Eugenia Dămătăr, doamna Maria Gherghel și domnișoara Delia Pogor, ultimele profesoare de metode naturale pentru reglementarea nașterilor.

După întrevederea din aula mare a centrului a avut loc Sfânta Liturghie la finalul căreia ne-am bucurat să primim binecuvântarea prin mijlocirea Sfântului Blaziu, pentru ca Dumnezeu să ne ferească de bolile de gât și de orice rău care ar putea să pună la încercare familie noastră.

După momentul cultural, respectiv cel spiritual, în sala de mese a centrului a urmat momentul culinar, "prânzul romantic", organizat în mod profesionist, cu mult gust pentru ceea ce a însemnat întâlnirea noastră la un an de la participarea la cursul pentru logodnici. Atmosfera de destindere a fost întreținută de interpreta de folclor Francesca-Paula Pelciar, originară din Siret (SV), colaborator la ERCIS FM.

Tortul a încununat sărbătoarea noastră și ne-a amintit că suntem chemați să facem din viața noastră de familie o sărbătoare continuă.

Multe mulțumiri echipei de la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, care ca de obicei ne-a pus în centrul atenției și ne-a făcut să ne simțim iubiți și prețuiți.

Am înțeles astăzi că Biserica ne iubește, că se preocupă pentru noi și vrem să-i mulțumim pentru asta!

Cristina și Vlad Hodea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 februarie: Traian: Întâlnirea foștilor logodnici la un an de la căsătorie




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat