Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Ziua Domnului înfrumusețată de prezența PS Petru Sescu

Duminică, 28 ianuarie 2024, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a celebrat Sfânta Liturghie în comunitatea "Sfânta Ana" din Oțeleni.

Duminica a IV-a din timpul de peste an a fost trăită puțin diferit de comunitatea din Oțeleni care s-a bucurat de vizita episcopului auxiliar de Iași, PS Petru Sescu, care a celebrat Liturghia solemnă a comunității, la ora 11.00, în biserica parohială.

La predică, Preasfințitul a evidențiat cât este de important ca atunci când participăm la Sfânta Liturghie să fim deschiși să primim cuvântul lui Dumnezeu: să-l ascultăm, să-l medităm și să-l punem în practică. Faptul de a fi prezenți la Sfânta Liturghie, chiar și în fiecare duminică, amintea Preasfințitul, nu cultivă automat în inimile credincioșilor disponibilitatea de a primi cuvântul lui Dumnezeu. Acest lucru a fost evidențiat plecându-se de la fragmentul evanghelic, unde Isus, prezent în sinagoga din Cafarnaum, este întâmpinat de un om stăpânit de un duh necurat, pe care îl vindecă. Acel om, prezent la rugăciune în sinagogă, nici măcar nu era conștient de faptul că era cuprins de un duh necurat. Prezența și intervenția lui Isus aduc marea schimbare în viața acestuia. Pe lângă faptul de a-l vindeca pe acel om, Isus ne oferă apoi și o lecție practică cu privire la fermitatea necesară fiecăruia dintre noi în fața ispititorului. Isus nu negociază cu diavolul care strigă spre el. Isus acționează cu fermitate: "Taci și ieși din el!". Plecând de la exemplul din fragmentul evanghelic, Preasfințitul a evidențiat cât este de important să nu începem să negociem cu diavolul, deoarece, în momentul în care începem să negociem cu diavolul, avem cele mai mari șanse să pierdem. Să nu negociem, ci să avem putere ca asemenea lui Isus să-l alungă, fără să căutăm alte explicații.

La sfârșitul celebrării, pr. paroh Isidor Gheorghieș a exprimat în numele întregii comunități parohiale bucuria și recunoștința față de episcopul auxiliar de Iași, Preasfințitul Petru Sescu, deoarece a ales să viziteze comunitatea din Oțeleni și să celebreze acolo sfânta Liturghie.

Un alt moment emoționant a fost imediat după Sfânta Liturghie când părintele vicar Marian Cazacu l-a rugat pe PS Petru Sescu să le adreseze un cuvânt de salut celor 80 de adolescenți și tineri din Oțeleni care se pregătesc ca în această vară să primească sacramentul Mirului.

Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea capelei din cimitir a căror lucrări de construcție se apropie de final. Preasfințitul și-a exprimat bucuria cu privire la inițiativa construirii acestei capele care este atât de necesară în timpurile actuale.

Pr. Ionuț Eremia Imbrișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 ianuarie: Oțeleni: Ziua Domnului înfrumusețată de prezența PS Petru Sescu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat