Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire cu rudele persoanelor consacrate

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian-Neamț a avut loc întâlnirea cu rudele persoanelor consacrate. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Familiei și a avut ca temă: "Isus a fost în casă la noi!" Participarea nu a fost una cantitativă, ci mai degrabă calitativă.

Întâlnirea a debutat cu salutul părintelui Felician Tiba, directorul Centrului "Gaudium et Spes" din Traian, după care a urmat prezentarea temei.

"Isus a fost acolo, în casă la dumneavoastră, spunea părintele. El a crescut în același timp cu fratele sau sora care și-a consacrat viața răspunzând chemării speciale a lui Dumnezeu. Poate nici nu ați sesizat, dar el însuși a spus-o: «Adevăr vă spun: Tot ceea ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut!» (Mt 25, 40). Prin urmare, tot ceea ce ați făcut fratelui sau sorei, orice ajutor oferit, o cămașă călcată, un ajutor dat la curățenia în casă, rugăciunea de seară sau de dimineață împreună, toate le-ați făcut pentru Isus care creștea împreună cu cel sau cea care urma să fie chemată. Isus a fost acolo să lucreze cu viitoarea persoană consacrată chiar din interiorul casei.

Împreună cu ceilalți frați sau surori, sub atenta preocupare a părinților, viitoarea soră sau viitorul călugăr a învățat ce înseamnă rugăciunea, poate grija atentă față de aproapele, spiritul educativ etc."

A urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia i-am mulțumit împreună și ne-am rugat pentru frații sau surorile călugări sau călugărițe. Ne-am rugat împreună și pentru noi chemări la viața consacrată.

După o bună și frumoasă agapă frățească ne-am dus fiecare la casele noastre bucuroși că Dumnezeu ne-a vizitat într-o zi în mica noastră familie și de acolo a chemat...

Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să continue să cheme și astăzi frați și surori, care să devină persoanele consacrate de mâine.

Mulțumim părintelui Felician și echipei de la Centrul "Gaudium et Spes" care, deși a văzut că eram puțini, nu s-au descurajat, din contra ne-au deschis cu bucurie poarta și ușa centrului.

Clara Avarvarei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 ianuarie: Traian: Întâlnire cu rudele persoanelor consacrate




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat