Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Duminica Cuvântului lui Dumnezeu

PS Petru Gherghel a prezidat la Iași Sfânta Liturghie din ziua dedicată Cuvântului lui Dumnezeu, duminică, 21 ianuarie 2024, la ora 11.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. Predicator a fost pr. Cristian Diac. Cântarea a fost susținută de Corul Mare al catedralei, dirijat de pr. Robert Râtan.

Duminica a III-a din timpul de peste an a fost rânduită de Papa Francisc pentru sărbătorirea Cuvântului lui Dumnezeu. Este o zi în care într-un mod special suntem invitați să acordăm o atenție deosebită cuvântului revelat, atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. Biblia este cuvântul revelat care ne oferă un dialog dintre Dumnezeu și om. Cuvântul său revelat ne face să ne confruntăm cu viața noastră, să ne confruntăm cu relațiile din viața noastră, ne facem să reflectăm asupra vieții noastre, dar ne face și să zâmbim când vedem cât de ușoară ar putea fi relaționarea noastră cu lumea și cu viața noastră. Atunci când îl citim și-l înțelegem, ajungem să devenim familiarii lui Dumnezeu.

PS Petru Gherghel a celebrat Sfânta Liturghie din această zi dedicată Cuvântului lui Dumnezeu, scoțând în evidență tocmai acest aspect, și anume, al apropierii pe care Dumnezeu ne-o oferă. Să nu-l banalizăm și să nu-l credem superfluu. Când cineva mai mare îți vorbește pe limbajul tău, nu înseamnă că este egalul tău, ci că vrea să te ducă la limbajul lui. Avem nevoie de meditație, avem nevoie de interiorizare.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Cristian Diac, care le-a vorbit celor prezenți despre relația cu Isus Cristos. "Rămâneți în cuvântul meu! Când vine vorba de Isus Cristos, nu-l schimba cu nimic, schimbă-te tu în ucenicul lui, dar pe el lasă-l să rămână, lasă cuvântul lui să te ghideze, alege să rămâi tu în cuvântul său!"

La finalul celebrării, PS Petru Gherghel i-a îndemnat pe cei prezenți să rămână fideli și aproape de cel care ne-a dat ne-a dat mărturie despre Dumnezeu.

Pr. Claudiu Bulai




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat