Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la conferința "Cât de raționale trebuie să fie credințele religioase ale credinciosului rezonabil?"

Centrul Cultural Catolic Iași organizează conferința "Cât de raționale trebuie să fie credințele religioase ale credinciosului rezonabil?", ținută de conf. univ. dr. Gheorghe Ilie Fârte joi, 11 ianuarie 2024, la ora 19.00, în Aula "Fericitul Anton Durcovici" a Catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Conferința este organizată de Centrul Cultural Catolic (CCC) al Diecezei Romano-Catolice din Iași. Aceasta este prima dintr-o serie de conferințe care vor fi organizate lunar, începând din acest an. Prin aceste evenimente, Centrul Cultural Catolic își propune să favorizeze dialogul dintre religie și cultură. Considerăm că o astfel de apropiere este foarte benefică și corespunde spiritului Bisericii, care are menirea de a propune valorile evangheliei lumii de astăzi. De altfel, episcopul diecezei noastre, Preasfințitul Iosif Păuleț, și-a dorit foarte mult crearea acestui centru cultural.

Invitatul special pentru această conferință de deschidere este reputatul profesor ieșean Gheorghe Ilie Fârte, conferențiar la Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Conferința explorează problema adesea spinoasă a raportului dintre credință și rațiune. Există un conflict între rațiune și credință? Este irațional să crezi? Aceasta este provocarea pe care am lansat-o invitatului nostru și pe care dânsul a acceptat-o cu mare amabilitate și bucurie.

Conferința va fi urmată de un moment de dezbatere, participanții fiind invitați să exprime păreri sau să adreseze întrebări pe marginea argumentului serii. Suntem convinși că aceste întâlniri culturale pot aduce în fața publicului tematici de mare relevanță pentru omul de astăzi și că pot oferi răspunsuri la întrebările care preocupă mintea umană din toate timpurile.

Intrarea este liberă și ne bucurăm de o participare cât mai numeroasă. Puteți lansa invitația de a participa și prietenilor sau cunoscuților dumneavoastră dornici de a aprofunda marile întrebări existențiale și de a găsi un răspuns la acestea din perspectivă creștină.

Vă așteptăm cu bucurie!

Pr. Iosif Antili,
coordonator al Centrului Cultural Catolic Iași




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat