Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Vizita PS Petru Sescu în comunitatea "Inima Neprihănită a Mariei"

Duminică, 7 ianuarie 2024, în sărbătoarea Botezului Domnului, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a celebrat o Sfântă Liturghie în comunitatea "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman.

Ziua de duminică a reprezentat o zi specială pentru credincioșii din Roman, deoarece bucuria acestei zile s-a înmulțit odată cu vizita surpriză a PS Petru Sescu, însoțit de pr. Daniel-Nicu Butacu. Preasfințitul a celebrat Liturghia solemnă a comunității de la ora 11.00, în cadrul căreia s-a făcut și reînnoirea făgăduințelor de la botez ca urmare a celebrării Botezul Domnului.

La începutul Sfintei Liturghii, atât părintele paroh, cât și Excelența Sa au exprimat bucuria de a fi împreună și de a celebra Sfânta Liturghie mai ales că era prima vizită de când pr. Felix fusese numit paroh al acestei comunități.

La cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul ne-a ajutat să înțelegem mai bine sărbătoarea de astăzi în contextul timpului Crăciunului, căci cu Botezul Domnului se încheie acest timp sfânt. Spunea Preasfințitul că Botezul Domnului este o nouă epifanie a lui Dumnezeu, cea de-a patra epifanie după episodul nașterii, după episodul prezentării la Templu din duminica Sfintei Familii și, în sfârșit, după episodul sosirii magilor. Un alt punct accentuat de Excelența Sa a fost faptul că, prin Botezul Domnului, cerurile s-au deschis și în felul acesta noi, oamenii, avem acces la Dumnezeu.

După predică, a urmat momentul reînnoirii făgăduințelor de la botez când fiecare dintre noi și-a adus aminte de botezul său și totodată de misiunea pe care o comportă acest sacrament. Botezul ne oferă demnitatea de a fi fii ai lui Dumnezeu, demnitate care trebuie să se vadă în cuvintele și faptele noastre.

Bucuria a fost imensă să îl vedem, să îl auzim pe PS Petru Sescu și să știm că este în mijlocul nostru.

La sfârșitul celebrării, ne-a dezvăluit și bucuria vizitei dânsului: aceea de a-l încuraja pe pr. Felix Roca și totodată de a ne încuraja pe noi în trăirea credinței și în promovarea păcii. Îi mulțumim pentru această vizită și îl mai așteptăm ori de câte ori dorește acest lucru.

Comunitatea "Inima Neprihănită a Mariei"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 ianuarie: Roman: Vizita PS Petru Sescu în comunitatea "Inima Neprihănită a Mariei"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat