Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Șcheia: Un dar surpriză de Epifania Domnului

Sâmbătă, 6 ianuarie 2024, în sărbătoarea Epifania Domnului, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar, a celebrat o sfântă Liturghie în comunitatea din Șcheia.

Din evanghelia de azi am auzit că Isus a venit pentru toate popoarele, reprezentate de magi. Unul dintre cele mai frumoase și mai importante momente legate de venirea lui Isus este, fără îndoială, cel cu privire la venirea magilor de la Răsărit și închinarea lor în fața lui Isus, născut în ieslea din Betleem.

Bucuria sărbătorii Epifaniei s-a înmulțit odată cu vizita surpriză a PS Petru Sescu, însoțit de pr. Daniel-Nicu Butacu, pe care comunitatea noastră din Scheia l-a primit în mijlocul ei în această zi de sărbătoare. Preasfințitul a celebrat Liturghia solemnă a comunității de la ora 11.00, urmată apoi de binecuvântarea apei după tradiție, la izvoarele din sat, mergând în procesiune cu întreaga comunitate.

La cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul ne-a ajutat să înțelegem mai bine valoarea și economia harului lui Dumnezeu ce vine pentru cei mici și cei mari, pentru cei de aproape și de departe, pentru cei bolnavi și sănătoși, pentru catolici și ortodocși, pentru cei ce cred și cei ce nu cred, mai exact, pentru întreaga omenire. Ne-a invitat să primim cu bucurie venirea lui. Apoi, ne-a explicat și care este importanța venirii magilor.

Bucuria a fost imensă să îl vedem și să îl auzim pe PS Petru Sescu, să știm că este în mijlocul nostru. La sfârșitul celebrării ne-a dezvăluit și bucuria vizitei dânsului: aceea de a-l încurajeze pe pr. Marcelin Chelaru, noul paroh venit doar de câteva luni în comunitatea noastră parohială, realizând deja multe lucruri frumoase, sugerându-ne să îi fim și noi mereu aproape.

După Sfânta Liturghie și binecuvântarea apei, a urmat o agapă fraternă ca la începutul Noului An, împreună cu comitetul parohial și cu angajații de la parohie, precum și cu o parte din autoritățile de la primărie.

Comunitatea din Șcheia este plăcut surprinsă de bucuriile și surprizele plăcute ce vin în mod continuu din partea părintelui paroh, în care se simte un bun și devotat păstor sufletesc și, cum se mai spune pe la noi, un bun gospodar. Aprecieri avem și față de sr. Maria Patrașc, care cu generozitatea și cu spiritul ei artistic ce o caracterizează păstrează biserica mereu frumos împodobită, înflorită și veselă.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu și tuturor celor care au făcut posibil să avem o sărbătoare așa de frumoasă. Dumnezeu să îi răsplătească cu harurile de care au nevoie pe toți cei care aduc prețuire comunității noastre!

Sr. Victoria Bălteanu, OP
Surorile de Caritate Dominicane ale Prezentării Sfintei Fecioare

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 ianuarie: Șcheia: Un dar surpriză de Epifania Domnului




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat