Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Crăciunul la Torino

Și în acest an 2023, Biserica "Madonna del Carmine" și-a deschis larg ușile pentru multitudinea de români stabiliți la Torino și în împrejurimi, doritori să participe la Sfintele Liturghii dedicate nașterii pruncușorului Isus.

Un pruncușor care ne iubește.
Un pruncușor care a ales să dezbrace "divinul" pentru a experimenta "umanul".
Un pruncușor care ne cheamă la mântuire.
Un pruncușor pe care l-am așteptat de-a lungul Adventului și pentru care ne-am pregătit cât am putut mai bine, chiar dacă din nou departe de locurile natale, dar cu dorința de a ne reuni și a retrăi ceea ce am primit "acasă", transmițând asfel noilor generații un pic din tradițiile strămoșești.

În Ajunul Crăciunului, Biserica "Madonna del Carmine" ne-a întâmpinat, împodobită de sărbătoare, cu spectacolul de colinde al corului condus de părintele diacon Octavian Matei. În omilia sa, părintele paroh Iulian Herciu ne-a amintit că pruncușorul Isus luminează întunericul ignoranței, a sufletelor noastre, invitându-ne să încercăm să cunoaștem în profunzime Cuvântul, după învățătura Sfântului Ieronim: "Ignorarea Scripturii este ignorarea lui Isus Cristos". După Sfânta Liturghie, grupul capelaniei din Torino "Tradiții românești" a interpretat colinde în așteptarea Moșului care a adus dulciuri tuturor copiilor prezenți în biserică. Pete de culoare și de bucurie care au umplut golurile lăsate de distanța de acasă.

În ziua nașterii Mântuitorului nostru Isus Cristos, Liturghia solemnă de la ora 11.00 celebrată de părintele paroh Iulian Herciu a culminat cu concertul de colinde al Ansamblului Folcloric "Carpatica" din Torino. Ziua Sfântului Ștefan a bucurat comunitatea noastră cu intrarea în rândul acesteia prin Sacramentul Botezului a unui nou membru: Alessia Maria.

Crăciunul, sărbătoarea bucuriei, a luminii, a cunoașterii, să aprindă în noi ceea ce pruncușorul Isus ne-a purtat în dar tuturor: iubirea, după cum Papa Francisc amintește în omilia din noaptea sfântă: "Fraților și surorilor, în această noapte iubirea schimbă istoria. Fă ca să credem, o, Doamne, în puterea iubirii tale, așa de diferită de puterea lumii. Doamne, fă ca precum Maria, Iosif, păstorii și magii, să ne strângem în jurul tău pentru a te adora. Făcuți de tine mai asemenea cu tine, vom putea mărturisi lumii frumusețea feței tale".

Sărbători binecuvântate!

Tatiana Ghiurca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 decembrie: Crăciunul la Torino


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat