Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lilieci: Un Crăciun cu familiile în familie, prin misiuni populare

"Un Crăciun cu familiile în familie" a fost tema misiunilor populare desfășurate în Parohia Lilieci, între 22 și 25 decembrie 2023, predicator fiind pr. Felician Tiba.

În seara zilei de vineri, 22 decembrie, au început misiunile populare în parohia noastră cu tematica "Familia împreună cu Maria și Elisabeta".

Părintele predicator Tiba Felician ne-a vorbit despre cum depășesc provocările vieții din momentul în care un tânăr și o tânără își spun "Da", întemeind o familie. Familia să fie așa cum vrea Dumnezeu: un bărbat, o femeie și copiii care sunt fructul iubirii lor. În familie, părinții sunt primii învățători ai copiilor și modelele lor; mai devreme sau mai târziu acești copii, prin iubirea părinților, învață să crească pentru a face alegeri bune și pline de curaj.

În a doua zi a misiunilor, părintele ne-a vorbit despre problemele cu care familiile se confruntă în momentul când nu mai există comunicare și conexiune între parteneri. De ce problemele care apar devin tot mai complicate? Care este soluția?

Părintele ne-a explicat că familia are în spiritul vocației o misiune a răbdării dusă la extremul iubirii concretizată în răbdare; soțul și soția să se înțeleagă și să se ierte, să se ajute unul cu celălalt, să dea dovadă de onestitate în tot ceea ce fac, să se respecte și să se iubească cu o dragoste sinceră.

Duminica a patra din Advent ne-a oferit posibilitatea de a descoperi că familia, prin vocația ei, este "vestea bună a creației". Sfânta Fecioară Maria a spus "DA" la vestea adusă de către înger, fără ezitare. Răspunsul familiei și al nostru este responsabilitatea de a spune mereu "DA" căsniciei și vocațiilor noastre. Cu multă bucurie și încredere în Dumnezeu, să căutăm întotdeauna adevărul, binele și semnele speranței... Speranța este pentru toți. Speranța s-a născut la Betleem și ne ajută să privim înainte cu bucuria că Dumnezeu ne iubește.

În cadrul Sfintei Liturghii din seara de Crăciun, tematica misiunilor a fost "Cu familia în fața ieslei lui Isus", prilej cu care părintele predicator ne-a vorbit despre această minunată noapte în care bucuria nașterii Pruncului Isus ne aduce speranța că orice este posibil, că orice se poate schimba în bine. Căldura și lumina serii de Crăciun să intre în casele noastre pentru a ne aduce bucurie și seninătate în familie.

Ziua de încheiere a misiunilor populare în parohia noastră a coincis și cu marea sărbătoare a Crăciunului - Nașterea Domnului Isus Cristos, tematica fiind "Familia și momentul nașterii ei".

Părintele predicator Felician Tiba ne-a vorbit despre nașterea Pruncului într-un staul destinat să salveze lumea întreagă, să reînnoiască în noi speranța și determinarea în schimbarea pentru o viață mereu mai adevărată și mai autentică. Familiilor creștine și persoanelor importante din viața noastră să nu ne lipsească Lumina Crăciunului și în fiecare zi să rămână mereu aprinsă în ochii noștri speranța, minunea nașterii lui Isus să găsească mereu refugiu în sufletul nostru și în inima noastră să ardă mereu flacăra iubirii absolute.

Când Crăciunul este în familie, cu iubire, cu siguranță, se regăsește gustul speranței într-o lume mai bună.

Munca cinstită să nu lipsească niciodată, la fel ca și cuvântul dat; pe masă să fie pâinea cea de toate zilele pe care să o mâncăm în simplitate și liniște.

Să fie un Crăciun în familie pentru că suntem creștini, și vom continua să fim, adorându-l pe Pruncul Isus.

Gândul nostru de mulțumire se îndreaptă părintelui nostru paroh Sorin Bereș, care prin cuvintele pline de har, și cu răbdare, ne-a călăuzit pașii spre aceste misiuni atât de benefice pentru familiile noastre, și tuturor vă dorim sărbători fericite!

Anca Nuți Bartoș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-25 decembrie: Lilieci: Un Crăciun cu familiile în familie, prin misiuni populare


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat