Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concert la Nașterea Domnului al corului Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif"

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, la ora 18.00, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Iași a avut loc tradiționalul Concert de Crăciun, ajuns anul acesta la a 40-a ediție.

În mesajul de început, părintele rector Ștefan Lupu a transmis un călduros "Bun venit!" tuturor celor care s-au rupt de activitățile cotidiene pentru a oferi "un strop de timp" Pruncului Isus din Betleem.

La eveniment au fost prezenți Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, preoți, profesori, dar și mulți alți invitați. Bagheta dirijorală a stat în mâna pr. Robert Râtan, cel care a pregătit corul. Cântarea, prin diferitele ei structuri polifonice și acompaniată de diferite instrumente muzicale, a conturat adevăratul mesaj al Crăciunului: întruparea Fiului lui Dumnezeu, după cum citim în Prologul Evangheliei după Ioan: "și Cuvântul s-a făcut trup...".

Să-i cântăm, să-i aducem prinos celui care a ales fragilitatea noastră. Creatorul nostru devine fratele nostru, ca să ne conducă la iubirea Tatălui, fiindcă până și cea mai grea suferință este mai ușoară când te simți iubit.

În final, Preasfințitul Iosif Păuleț și-a arătat recunoștința pentru aceste momente de har, evidențiind că această perioadă a Crăciunului nu este caracterizată doar de cadouri și de lumini, ci mai ales de har și bucurie.

Mulțumiri seminariștilor care s-au ostenit în pregătirea acestui concert.

Evenimentul a fost transmis pe Radio Iași, ERCIS FM, ANGELUS TV, dar și pe pagina de Facebook a Seminarului. Concertul poate fi revăzut accesând canalul de Youtube al acestui institut: @itrcseminarulcatolicsfantulios.

Vă urăm tuturor sărbători binecuvântate în care Pruncușorul Isus să vă treacă pragul și să rămână împreună cu dumneavoastră! Sărbători fericite și La mulți ani!

Vaszi Petruț

(Preluare www.itrciasi.ro)


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat