Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping Oituz: "Familii pentru Familii", împreună în caritate

Perioada Adventului 2023 a fost încă o posibilitate bună și pentru voluntarii Centrului Educațional Kolping din Oituz să desfășoare încă o acțiune caritabilă pentru familiile nevoiașe.

Provocarea acestei acțiune a fost ca 100 de familii din comunitate să primească câte o cutie și să pună acolo alimente, dulciuri și alte lucruri bune și necesare pentru 100 de familii nevoiașe.

Anul acesta (2023) voluntarii au ales ca grup țintă familiile beneficiare din cadrul Asociației diecezane Caritas Iași. Răspunsul a fost unul foarte bun din partea familiilor din Oituz, care au dovedit încă o dată că, atunci când sunt solicitați, ei se mobilizează și sunt alături în acțiunile caritabile propuse de Asociația Kolping.

Mulțumiri din suflet părintelui Ieremia Bejan din comunitatea Fraților Minori Capucini din Onești, care împreună cu un grup de familii au dorit și ei să pregătească un număr de cutii.

Mulțumiri și părintelui Ciprian Bulai, paroh în Parohia "Schimbarea la Față a lui Isus", pentru că împreună cu familiile din comunitate au pregătit și ei câteva cutii pentru acest transport.

Mulțumiri și familiilor copiilor de la Centrul Educațional Kolping care au dorit și ei din toată inima să participe la această acțiune frumoasă.

Transportul către Iași a fost în ziua de luni, 18 decembrie 2023. Tinerii voluntari au avut posibilitatea să participe la un eveniment de prezentare a activităților Caritas din anul 2023, au colindat echipa redacției ERCIS FM și marea bucurie a fost colindul și întâlnirea cu Preasfințitul Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, care a mulțumit și a încurajat tinerii să păstreze acest exercițiu al solidarității cu cei nevoiași.

După-amiaza tinerii au participat la o întâlnire cu echipa Caritas și familiile beneficiare din cadru asociației. Tinerii au descărcat cutiile și au participat la o întâlnire de mulțumire împreună cu familiile nevoiașe și cu părintele Egidiu Condac, directorul Asociației Caritas.

A fost o acțiune complexă și frumoasă de aceea merită felicitări toți cei care în felul lor s-au implicat pentru reușita acțiunii.

Mulțumim familiilor de la Centrul Educațional Kolping, familiilor din comunitățile Oituz, Onești și Târgu Ocna, felicitări voluntarilor asociațiilor Kolping și Caritas!

Sărbătoarea Crăciunului trebuie să fie o sărbătoare a păcii, a bucuriei și a solidarității între oameni, iar toate aceste deziderate trebuie să plece din fiecare familie către comunitate, către societate și lumea întreagă.

Sărbători binecuvântate!

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 decembrie: Kolping Oituz: "Familii pentru Familii", împreună în caritate


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat