Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, la sediul Centrului de Spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT), s-a desfășurat o zi de reculegere, la care au participat 60 de persoane care activează în diferite asociații, fundații și alte structuri socio-caritative și medicale din Dieceza de Iași: medici, studenți la medicină, asistenți sociali, asistenți medicali, îngrijitori la domiciliu și voluntari, care se dedică zilnic muncii pentru binele aproapelui.

Ghidul spiritual al grupului a fost pr. Daniel Budău, director adjunct al Centrului Medical Barticești și membru în Consiliul Director al Fundației Medicale "Speranța Bolnavilor". De asemenea, au mai fost prezenți pr. Egidiu Condac, director general al Asociației Caritas Iași, și pr. Mihai Gălățanu, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară. Programul zilei a fost compus din meditații, recitarea Rozariului, spovezi, colocvii, Sfânta Liturghie, meditații personale, adorație în fața Preasfântului Sacrament și recitarea Coroniței Divinei Îndurări.

Într-o manieră interactivă, pr. Daniel Budău a invitat auditorul să reflecteze la finalitatea activității pe care o desfășoară în domeniul sanitar și social, dar, mai ales, la dimensiunea caritativă a acesteia. Astfel, am conștientizat încă o dată că împreună, preoți și laici, suntem invitați să îl ducem pe Cristos celorlalți, iar liantul care dă valoare întregii slujiri este iubirea așa cum ne-a dăruit-o însuși Domnul, o iubire bazată pe umilință și încredere.

Ziua de reculegere s-a încheiat în fața altarului primind binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și cu dorința participanților de a se lăsa pătrunși de prezența divină în tot ceea ce întreprind pentru binele aproapelui. Mulțumim gazdelor care ne-au primit și de această dată contribuind la buna desfășurare a programului acestei zile. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să binecuvânteze toată activitatea care se desfășoară în acest centru de spiritualitate.

În cel sărman și-n omul suferind
Fă să-ți văd chipul tainic oglindind...
Doamne, rămâi, rămâi mereu cu noi!

Celina Romila,
asistent social
Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat