Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea colaboratorilor ERCIS FM și ai Asociației "Presa Bună"

Joi, 14 decembrie 2023, în Aula "Fericitul Anton Durcovici" de la subsolul Catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc un moment de întâlnire și de retrospectivă a realizărilor Asociației "Presa Bună" și ale Radioului ERCIS FM. Împreună cu pr. Adrian Blăjuță, director al Oficiului pentru Comunicații Sociale al Episcopiei de Iași, au fost redactorii, realizatorii de emisiuni, colaboratorii și voluntarii. La întâlnire au participat și episcopii: PS Iosif Păuleț, PS Petru Sescu și PS Petru Gherghel.

Întâlnirea a debutat cu salutul pr. Adrian Blăjuță adresat celor prezenți în aulă la acest moment de bilanț. În calitate de director, a exprimat recunoștință pentru toată implicarea, interesul și pasiunea pe care le au angajații și colaboratorii în realizarea emisiunilor. Mai sunt câteva luni până la împlinirea a trei ani de la lansarea acestui radio, mai precis la 19 martie 2024. Realizările până în momentul de față sunt numeroase, apreciate de numărul tot mai mare de ascultători, din țară și din străinătate. I-a menționat pe cei care s-au adăugat ca realizatori de emisiuni în grija de programe.

De asemenea, i-a invitat pe toți să-și exprime sugestiile, punctele de vedere, recomandările pentru ca postul de radio, grila de programe să fie una care să acopere interesele după categoriile lor de vârstă. Au fost luări de cuvânt care au subliniat importanța formulării de răspunsuri clare în orizontul credinței și al întrebărilor pe care și le pun tinerii; s-a reliefat interesul foarte mare de care se bucură programele cu caracter spiritual-devoțional etc.

PS Iosif Păuleț a ținut să puncteze câteva aspecte legat de acest post de radio, accentuând beneficiile pe care le aduce mai ales în viața celor care, bolnavi sau bătrâni fiind, nu mai au posibilitatea de a ajunge la biserică: "Pot să vă spun din experiența personală și din cele culese de pe teren (vizitele pastorale) că sunteți foarte apreciați și lumea vă ascultă cu plăcere și cu folos. Toate acestea subliniază importanța muncii voastre în slujba comunității noastre catolice."

A recunoscut rolul evanghelizator al materialelor propuse. I-a invitat pe toți la bună colaborare, spirit de echipă, pentru că "întotdeauna este loc de mai bine".

La rândul său, PS Petru Sescu a vorbit despre impactul pozitiv pe care îl are radioul în mediile străine și despre mulțumirea pe care o manifestă cei care sunt departe de țară. Totodată, și-a exprimat mulțumirea pentru tot efortul pe care îl depun cei care lucrează pentru emisiuni.

Spre finalul întâlnirii a luat cuvântul PS Petru Gherghel, care și-a manifestat admirația pentru ceea ce face ERCIS FM și i-a felicitat pe care se apropie de microfon, realizează emisiuni, Preasfinția Sa declarându-se printre cei mai fervenți ascultători.

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea Îngerul Domnului, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit în acest an și rugându-l să ne călăuzească în continuare pentru ca toți cei implicați în munca mediatică să aibă o activitate rodnică.

Pr. Cristian Diac


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat