Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping, cu Iosif și Maria, în drum spre Betleem, din Oituz până la Târgu Ocna

Pentru a aprofunda mai mult sărbătoarea Crăciunului și din dorința de a experimenta această trăire a călătoriei spre Betleem după modelul Familiei Sfinte, voluntarii Centrului Educațional Kolping din Oituz vor porni la drum în ziua de 23 decembrie 2023, începând de la ora 9.00, împreună cu Iosif, Maria și măgărușul, pe jos, din comuna Oituz până în orașul Târgu Ocna, la Parohia romano-catolică "Schimbarea la față a lui Isus".

Este o jertfă în special fizică (15 km) pe care voluntarii au mai experimentat-o anii trecuți și pe traseul Oituz-Onești, dar și în comunitatea din Oituz. Această acțiune, întâlnirea cu Familia Sfântă în drum spre Betleem aduce o multitudine de reacții din partea trecătorilor: momente de rugăciune, surprindere, ignoranță. Pentru tinerii participanți și pentru cei care se alătură această experiență va lăsa urme în sufletele lor și va fi o amintire pe care nu o vor uita niciodată.

Personajele principale, Iosif și Maria, vor fi jucate de către doi voluntari, măgărușul va fi unul real, dar vor fi și alți voluntari care vor ajuta la organizarea traseului și sperăm să avem și alți doritori din localitățile vizitate care să însoțească grupul.

Pe acest drum vom opri pentru o scurtă rugăciune în fața bisericilor romano-catolice aflate pe traseu în localitățile: Bahna, Nicorești, Satu Nou, Pârgărești și Târgu Ocna.

În acest an, noutatea este prezența lui Iosif și a Mariei în Penitenciarul din Târgu Ocna alături de minorii privați de libertate care vor sărbători Crăciunul departe de familiile lor.

Invităm pe toți cei care doresc, sunt prin preajmă sau au această curiozitate și curaj, să se alăture grupului de voluntari de la Kolping pentru a face aceste momente cât mai frumoase și pentru a oferi o altă perspectivă și chiar un semnal că această sărbătoare a Crăciunului este despre Maria, Iosif, pruncușorul Isus și toată spiritualitatea și istoria din jurul acestui mare eveniment al relației lui Dumnezeu cu oamenii.

Corneliu Bulai


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat