Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași, 17 decembrie 2022
Iași: "A face pace ne face fericiți!" Invitație pentru a primi "Lumina Păcii de la Betleem"

Cercetașii vă invită la catedrala romano-catolică din Iași sâmbătă, 16 decembrie 2023, la ora 11.00, la un eveniment incredibil de luminos și cald dedicat "Luminii Păcii". Această lumină aprinsă și în acest an la grota din Betleem printr-un pelerinaj internațional a ajuns la Linz iar, purtată de cercetași, va fi și la Iași. Ea va fi oferită în cadrul Sfintei Liturghii prezidate de Preasfințitul Iosif Păuleț.

Mesajul păcii a fost anunțat și concretizat prin nașterea lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, la Betleem, acum mai bine de 2 000 de ani. De 35 de ani, cercetașii din Austria organizează un pelerinaj dedicat "Luminii păcii" ce se continuă apoi în tot mai multe țări și poartă în numele lui Isus Cristos, lumină, pace și chemare la comuniune. Pus în pericol de războiul din acele zone, s-au făcut eforturi mari ca tocmai "în acest an, mai mult ca niciodată, Lumina Păcii să fie un semn puternic al dorinței de pace, care să dea speranță și încredere atâtor oameni!" (cf. Klaus Obereder). Isus, adevărata Lumină a păcii, îi cheamă pe toți să fie ambasadori ai păcii și chiar îi declară fericiți pe cei care cu orice preț lucrează pentru a construi pacea adevărată: "Fericiți făcătorii de pace pentru că ei vor fi numiți fiii lui Dumnezeu!" (Mt 5,9).

Avem bucuria ca organizând acest eveniment să invităm pe toți care vor să fie mesageri ai păcii să ne fie alături și să reînnoim angajamentele sfinte de a construi punți de legătură, de comunicare, de dialog și iubire, căci doar așa pacea adevărată va aminti că întunericul și răul sunt învinse de lumina divină primită și dăruită oamenilor. Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, ca un bun și adevărat păstor, a primit cu entuziasm să fie cu noi, să ne încurajeze și să dea acestui pelerinaj binecuvântarea sa și susținerea Bisericii locale pe care o păstorește.

Fiți gata!

Pr. Alois Hîrja


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat