Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul comunității de români din Ladispoli și Cesano la Assisi

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, un grup de credincioși români din Ladispoli și Cesano au realizat un pelerinaj la Assisi, împreună cu pr. Isidor Mîrț. Tema acestui pelerinaj au fost cuvintele din Psalmul 27: "Din partea ta îmi spune inima: Căutați fața mea! Eu caut, Doamne, fața ta. Nu-ți ascunde fața de la mine".

Călătoria lor nu a fost doar una fizică; a fost o căutare spirituală profundă pentru a regăsi prezența lui Dumnezeu în viața de zi cu zi, oglindind aspirațiile Sfântului Francisc de Assisi care, dorind să contemple fața lui Dumnezeu, a creat prima scenă a Nașterii Domnului cu secole în urmă, la Greccio. Scopul lor a fost de a-și pregăti inimile și sufletele pentru sărbătoarea Nașterii Domnului, imitând spiritul evlavios al sfântului patron din Assisi.

Inspirată de învățăturile Sfântului Francisc, cunoscut pentru umilința, compasiunea și dragostea sa pentru toate ființele, pelerinii au avut oportunitatea de a-și aprofunda credința, de a promova unitatea și de a se reînnoda legătura cu Dumnezeu, prin spovadă și prin rugăciune.

Pelerinajul a fost deschis cu celebrarea Sfintei Liturghii într-o capelă vecină Bazilicii "Sfântul Francisc", după care grupul a putut să se reculeagă în rugăciune la mormântul Sărăcuțului din Assisi.

În cursul după-amiezii, pelerinii au ajuns și la mormântul Sfintei Clara, dar și la Fericitul Carlo Acutis.

Întorcându-se acasă, după ziua petrecută în Assisi, pelerinii au adus cu ei nu numai amintiri dragi, ci și un sentiment reînnoit de spiritualitate și o înțelegere mai profundă a adevăratei semnificații a Crăciunului. Pelerinajul nu a fost numai o ocazie de aprofunda spiritul Sfântului Francisc, dar a reaprins și flacăra iubirii, a compasiunii și a smereniei din inimile lor, pregătindu-le astfel pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Pr. Iulian Echert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Pelerinajul comunității de români din Ladispoli și Cesano la Assisi


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat