Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Botoșani: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, persoanele consacrate din zona Bucovina s-au întâlnit la Botoșani pentru o zi de reculegere, fiind găzduite de către Surorile "Fiicele Maicii Domnului a Milostivirii".

La întâlnire am fost prezente circa 25 de persoane. Am ascultat o frumoasă meditație rostită de pr. Grigore Duma, am avut ocazia de a ne spovedi, l-am adorat pe Isus prezent în Preasfântul Sacrament, am participat la Sfânta Liturghie și am încheiat cu o agapă frățească.

Mons. Grigore Duma ne-a vorbit despre o virtute foarte importantă pentru viața oricărui creștin și atât de necesară în timpurile pe care le trăim: virtutea speranței. Speranța creștină întărește credința și dragostea, face ca rugăciunea să devină mai bună, mai atentă și mai eficientă, meditația mai rodnică, face viața individuală și socială mai frumoasă, deschide drumul spre realizarea planurilor mari. Înaintea primirii Sfintei Împărtășanii, Biserica ne invită să privim la Isus și spre veșnicie cu speranță: "Să trăim cu dreptate și cu evlavie în lumea aceasta, așteptând speranța fericită și arătarea slavei marelui Dumnezeu", iar timpul Adventului este un timp de așteptare cu răbdare și speranță, timp în care suntem invitați să schimbăm atitudinea noastră, viața noastră pentru a fi pregătiți să-l primim pe Domnul care vine.

La predica din cadrul Sfintei Liturghii, pr. Petru Bișog, parohul Bisericii Romano-Catolice din Botoșani, a subliniat importanța răbdării în viața creștină. Într-o lume în care timpul fuge, în care nu mai suntem educați la răbdare, perioada Adventului vine să ne amintească faptul că pentru realizarea planurilor lui Dumnezeu în viața noastră și în istoria omenirii trebuie să trăim într-o așteptare angajantă și să ne exercităm în virtutea răbdării. Răbdarea unită așteptării și implicării ne conduce la comuniune și bucurie.

Refrenul psalmului responsorial din această zi poate rezuma cuvântul de învățătură primit astăzi, atât la meditație, cât și la predică: "Fericiți sunt toți cei care îl așteaptă pe Domnul!".

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra noastră, mulțumim Mons. Grigore Duma pentru cuvântul de învățătură, pr. Petru Bișog pentru predica înălțătoare de la Sfânta Liturghie, preoților franciscani din Cacica, disponibili pentru spovezi, comunității surorilor din Botoșani pentru că ne-au primit în mijlocul lor și tuturor persoanelor consacrate din zona Bucovina care au răspuns în număr atât de mare la această inițiativă.

Sărbătoarea Nașterii Domnului să ne găsească plini de speranță, cu inima curată și vindecată de orice păcat!

Sr. Luminița Antonică, OP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Botoșani: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat